Politieverordening

zwerver
“Straks vriezen de zwervers dood”, aldus de kreet van de burgemeester van de Brusselse gemeente Etterbeek. Hij neemt een drastische maatregel om zwervers te beschermen tegen de ijzige kou die nu heerst. Daklozen die weigeren naar een nachtopvang te gaan en alsnog buiten willen blijven slapen, worden nu gearresteerd en naar een warm zaaltje gebracht om daar de nacht door te brengen. Terecht vind ik. Het zal niet de eerste of de laatste keer zijn dat mensen door hevige kou zijn bevangen en alsnog komen te overlijden. Er zijn door de eeuwen heen mensen geweest die geen hulp kregen omdat deze er gewon weg niet was. De geschiedenis heeft dit wel uitgewezen. Vandaag de dag zijn er nu de mogelijkheden om zwervers op te vangen al blijft het bij vrijwilligheid. Deze keer is het anders. Soms moet er een arrestatie aan te pas komen om deze mensen te beschermen. Er zijn recent al een tiental zwervers meegenomen om deze reden.

• “Daklozen die in deze omstandigheden buiten blijven, dreigen onderkoeld te raken en dood te vriezen”, zegt burgemeester De Wolf op het plaatselijke Vlaamse nieuws. Daarom mag de politie zwervers die zichzelf in gevaar brengen aanhouden” vindt hij.
Zodra de daklozen naar de opvang worden gebracht, worden ze door een arts onderzocht. Is de gezondheidstoestand van de zwerver negatief, dan moet hij/zij in het zaaltje overnachten. Loopt de dakloze geen gevaar, dan mag er weer naar buiten worden gegaan. Tot 8 maart aanstaande blijft de politieverordening van kracht (bron: deels ANP).

8 gedachtes over “Politieverordening

  1. Hier weet ik veel van omdat ik heel wat jaren verpleegkundige was voor het Leger des Heils en bij verslaafden mensen, soms moet je verplicht iemand binnen halen, anders gaan ze dood.

  2. Of de dakloze medemens zo blij is met deze actie blijft gissen. Koude of geen koude sommige stadsnomaden verliezen niet graag hun vrijheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s