Hardnekkige griep

Najaarsgriep

Maakte ik mij eind januari blij dat, de griep die mij in die maand had geveld, zijn koffertje had gepakt en ik mij, na veel hoesten, niezen, etc., eindelijk beter voelde, bleek deze nog een staartje te hebben. Gisterenochtend, na een bezoek aan twee artsen, kwam ik met hoofdpijn thuis. Na de lunch kreeg ik tot 4 keer toe niesbuien, dat de tortelduif, die steevast onze tuin bezoekt, van schrik wegvloog uit ons staande vogelhuis. Vanaf dat moment was het eind zoek en bleef ik die dag niezen. Ook de kriebelhoest kwam weer terug. Omdat de papieren zakdoekjes dusdanig waren geslonken, gebruikte ik nu een toiletrol. Een probaat middel vind ik en er zit meer papier op.
In de jaren dat ik op kantoor werkte kwam een collega op dit idee, bij gebrek aan een zakdoek, om een toiletrol te gebruiken. Eerst reageerden wij hilarisch, omdat zij met toiletrol en al onze kamer binnenstapte. Al vrij snel deed iedereen dit na. Ook ik. ‘Zelfs bij de directeur staat er een toiletrol in zijn openstaande la, had de koffiejuffrouw ons verteld. Binnen de kortste keren zag ik her en der op kamers van collega’s de toiletrollen staan.
De toiletrol bleef gehandhaafd, maar de geïntroduceerde en befaamde glazen snoep pot, waar steevast door iedereen in werd gegraaid, verdween wegens onhygiënische toestanden van het bureau.
Vanochtend had ik het nog steeds koud toen ik uit bed kwam en kwamen die vervelende rillingen weer terug. Gisterenochtend, in de wachtkamer van het ziekenhuis waren ook een aantal mensen aan het hoesten. Ik zal de eerste en de laatste niet zijn dit jaar die door de griep is geveld. Maar twee keer in korte tijd is wel heftig. De toiletrol is weer mijn trouwe vriend, die sinds gisteren naast mij op een kastje staat met op loopafstand de afvalbak. Ik twijfel nog of ik dit jaar in oktober weer een griepinjectie haal, maar dat is van latere zorg.

10 gedachtes over “Hardnekkige griep

  1. Heel veel beterschap, vet goed je neus en je onderlip in, anders is straks alles schraal, wij hanteren altijd een met de klok mee veegschema, want als je elke keer dezelfde kant op veeg, gaat het schraal worden helemaal snel en we smeren vaseline. Ook wij hebben vaak een rol wc-papier, het is lekker zacht en je hebt er lang wat aan.

      1. Als chronisch zieke ben ik vaak de sigaar. Als iemand verkouden is of iets anders onder de leden heeft, dan heb ik een grote kans dat ik wordt besmet. Het is niet anders. Bedankt voor je lieve woorden.

  2. Verdorie, nog steeds of alweer de griep die maar aan de gang blijft. Op deze manier zullen er nog veel toiletrollen door je handen gaan voor het over is, zit Edet misschien achter de griepgolf?☻☻

    1. Ha, ha, EDET is een oud en vertrouwd merk. Het is een probaat middel tegen het niezen en hygiënisch. Misschien zit het huismerk van de toiletrollen van Albert Heijn achter de griepgolf. Die let namelijk op de kleintjes. Goedkoop (papier) dus.

    1. Dank voor je reactie. Ik hoorde van de huisarts dat er kort na de eerste griep een tweede daarop volgt. Ik heb al van veel mensen gehoord dat dit is gebeurd. Ook bij mij is dit nu het geval. Eerst in januari en nu weer. Mijn man is sinds gisteren aan de beurt. Ik hoop niet dat jij en jouw familie de hardnekkige griep krijgt. Groetjes, Gemma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s