Verzamelwoede

SCHILDERMATERIAAL

Door de jaren heen heb ik heel wat hobbymateriaal bij elkaar gesprokkeld. Je kan het zo gek niet opnoemen of ik heb het in huis. Het is niet om erover op te scheppen, maar geleidelijk aan werd er door mij weer het een en ander aangeschaft als ik weer interesse had in een nieuwe hobby. Als creatief persoon moest ik soms, als ik mee wilde doen met een workshop, vaak extra materiaal aanschaffen voor hetgeen ik wilde gaan maken. Door de tijd had ik zoveel spullen liggen in dozen, dat ik kastruimte te kort kwam. Toen heb ik een extra ladekast moeten aanschaffen. Naast, dat hobbymateriaal vrij prijzig is, moet ik er niet aan denken om -deze voor mij zo belangrijke materialen- weg te doen. Vroeg of laat komen ze weer van pas.
In het verleden heb ik aan Fimo-kleien gedaan, poppen gemaakt van vilt, klei of van lapjes, diverse teken- en schildermaterialen gekocht, van penselen, verf, tafel-ezel en diverse mappen om mijn creaties in op te bergen om over de rest niet te spreken. Ook zijn er door mij bloem- en kerststukken gemaakt, diverse sieraden en kaarten voor verschillende gebeurtenissen. Hindeloopen houten artikelen heb ik beschilderd alsook glaswerk, kinder- en poppenkleertjes genaaid, gebreid, gehaakt en zelfs een cursus gevolgd om een quilt te maken. De laatste hobby is een gigantisch karwei. Er moesten speciale linialen voor worden aangeschaft, diverse stoffen en nieuwe fournituren. Toch blijft tekenen en schilderen, naast het schrijven van korte verhalen, een van mijn favorieten. Het zit in mijn genen en in die van mijn voorouders van mijn moeder.
Sinds kort maak ik Mandala’s in clubverband en ben ik ook gecharmeerd om Zetangel-ontwerpen te gaan maken. Deze laatste techniek kwam ik recent tegen op het internet. De postbode bracht van de week het benodigde materiaal dat bestond uit verschillende inktpennen waarvan de punten diverse diktes hebben samen met een speciaal potlood en een doezelaar.
In mijn jeugd was ik altijd bezig met het creëren van dingen. Ik had geen bureau maar werkte als kind aan de huiskamer- of zelfs aan de keukentafel. Op een zeker moment kochten mijn ouders twee oude lessenaars compleet met inktpotjes voor mijn jongste zus en ikzelf. Onze lagere school, die eigentijdse lessenaars inkocht had er een grote hoeveelheid te koop gezet, waardoor de solide doch oude exemplaren geen dienst meer deden. Het werk- en bovenblad van de lessenaars deed dienst als klep, zodat ik aardig wat knutselmateriaal in de lessenaar kon bewaren. Mijn materiaal beperkte zich toen tot een schaar, (brei)naalden, garen, spelden, lijm, papier, (kleur)potloden, inkt, gum, hobbyverf en wat penselen. Door de jaren heen zijn er diverse materialen bijgekomen. Van elke hobby die ik hiervoor heb opgeschreven, heb ik een complete set aan materiaal liggen. Overal in huis vind ik wel zaken die ik soms nodig heb, netjes opgeborgen in dozen of in laden. Dit geldt trouwens ook voor mijn hobbyboeken die in een boekenkast staan. Ooit verzamelde ik diverse hobbymagazines, die ik na verloop van tijd weg moest doen omdat de materialen die vermeld stonden bij een bepaalde hobby, helaas niet meer te koop waren. Vanaf dat moment kocht ik alle benodigdheden. Kortom, mijn hobby’s hebben een aardig kapitaal gekost. Gelukkig wordt het door mij nog steeds gebruikt. Zolang er ontwerpers zijn die weer nieuwe hobby’s bedenken komt er vanzelf weer nieuw materiaal op de markt voor de kunstenaars en knutselaars onder ons. Creatief zijn geeft mij voldoening en is mijn lust en mijn leven.

6 gedachtes over “Verzamelwoede

  1. Zolang je plezier heb ik een hobby mag het ook wat kosten. En wie weet pak je nog een van de oudjes op?

    Zelf deed ik daar niet veel aan, als kind was verzamelen populair. Sigarenbandjes (mijn vader en ooms leverden er genoeg), sinaasappelmerken(vroeger werd dit fruit vaak in papier verpakt), suikerzakjes, postzegels, mooie stenen en schelpen, enzovoorts. Breien en haken deed ik op school en zelden thuis.
    Schrijven daarentegen deed ik wel maar door de puberteit en verhuizingen is het meeste kwijtgeraakt.

    1. Dank voor je reactie Elsje. Sinds een tijdje ligt het schrijven compleet stil en weet ik niet hoe dit komt. Gelijktijdig heb ik mijn teken- en schildermaterialen uit de kast gehaald en ben daar nu mee bezig. Groetjes, Gemma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s