Her verstand komt met de blaren

WANDELSCHOENEN

‘Ik wil een keer meedoen met de Vierdaagse in Nijmegen, Saskia? had hij tegen zijn vriendin gezegd. Ze zag de bui al hangen. Ruud in de kreukels. Toch was ze verbaasd dat hij er geen gras over liet groeien. Na zijn werkzaamheden op kantoor en in de weekenden ging hij steevast wandelen met zijn vriend Ton die naast sporter ook EHBO-er was. De Nijmeegse Vierdaagse was in aantocht. Samen met Saskia had hij speciale wandelschoenen gekocht.
Al snel kreeg hij tijdens het lopen pijn in zijn linkerknie. Ook ontstonden er blaren die hem steevast belemmerden tijdens het lopen. Misschien had hij wel te veel gewandeld? Toch wilde hij niet opgeven, dat zou gezichtsverlies zijn. Na zijn werk ging hij wandelen in een naburig bos. Na een tijdje ontstond er onverwachts een pijnlijke scheut in zijn knie en hield hij het na 5 km te hebben gewandeld voor gezien. ‘s Avonds belde hij Ton op die hem adviseerde om naar een fysiotherapeut te gaan. Saskia zag het wandelen met lede ogen aan.
Tijdens een van zijn middagpauzes had hij een rondje van bijna twee kilometer gelopen. Hij was hondsmoe. De dag ervoor had hij een afstand van 19 kilometer gehaald, met tussenpozen van twee keer rusten. Hij had weinig problemen met zijn spieren. Die vervelende blaren, die een brandend gevoel gaven, en de steeds zeurende knie deed hem twijfelen om door te gaan. Hij had nu zijn derde behandeling bij de fysiotherapeut achter de rug en merkte nog geen verbetering.
Op een avond in bed had Saskia hem een flinke massage gegeven. Zijn nekspieren, schouders, armen en benen werden niet ontzien. Al met al voelde hij zich al een stuk prettiger. De fysiotherapeut had tijdens zijn spreekuur tegen hem gezegd. ‘Je loopt niet goed, waardoor je knieklachten verergeren. Ook blaren kunnen daardoor ontstaan. Neem zo af en toe eens wat rust’ was zijn advies.
Nijmegen, 21 juli 2017.
Met de moed in zijn schoenen moest hij de laatste afstand van de tweede dag nog afleggen. Saskia die langszij stond probeerde hem op te beuren. ‘Kom op Ruud je kan het?’ Met veel pijn strompelde hij verder. Hij wist dat hij de eindstreep niet zou halen. Bij de EHBO-post werden zijn blaren doorgeprikt en verzorgd. Aan Saskia en zijn vriend Ton moest hij alsnog bekennen dat de Nijmeegse Vierdaagse toch niet aan hem was besteed.

5 gedachtes over “Her verstand komt met de blaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s