Vakantieperikelen

VAKANTIEFOTO

Beter een goede buur……..

De zomervakantie stond weer voor de deur. Henriëtte wist dat enkele buren spoedig op vakantie zouden gaan. Zelf ging ze met haar man tijdens de herfstvakantie weg. Ze zouden wel wat dagtrips maken tijdens de zomervakantie, maar daar bleef het dan ook bij.
Ze wist dat elk moment de buren aan haar zouden komen vragen of ze tijdens hun afwezigheid weer enkele hand- en spandiensten wilden gaan doen.
Mia, haar naast buurvrouw, vroeg steevast of ze voor haar kat, de post en de planten wilden zorgen. Dit gold ook voor de overburen die een grijze roodstaartpapegaai hadden. Een schreeuwlelijk en bijtgrage vogel. Op een keer was ze door de papegaai gebeten. Ook had het jonge stel een konijntje gekocht dat achteraf een Vlaamse Reus bleek te zijn die met zijn tanden een deel van zijn buitenhok kapot had gebeten. Het konijn lag dood in zijn kooi en bleek gestikt te zijn in een houtsplinter. Ze had met deze kwestie in haar maag gezeten. Ongewild werd ze soms opgezadeld met problemen die zij niet had veroorzaakt. Kortom, elk jaar was het weer een hoop gedoe en gestress had ze gemerkt. Ooit had ze ermee ingestemd om een helpende hand te bieden aan de buren. Nu was ze deze verplichtingen zat.
‘Na al die jaren begin ik er nu tegenop te zien’ Ron, had ze tegen haar man gezegd.
‘Als je aan hun vertelt dat jouw hulp de laatste jaren voor jou meer stress oplevert dan gemak, zullen zij dit toch wel begrijpen?’ antwoordde hij.
‘Ze rekenen op mij Ron en zullen dit mij niet in dank afnemen, denk ik zo.’
‘Als je niets onderneemt Henriëtte, verandert er ook niets. Het enige dat wij dan kunnen doen is gaan verhuizen vrouw’ grapte hij en liet haar met een mond vol tanden achter.

5 gedachtes over “Vakantieperikelen

  1. soms heb je van die situaties die best moeilijk zijn. Je wilt niemand kwetsen maar toch. En dan geldt er maar een regel: niet kiezen is verliezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s