DE SLEURHUT

LOUNGE CABIN

De caravan alsook de camper kan worden gezien als de opvolgers van de woonwagen en de huifkar. Zelf vind ik de naam ‘sleurhut’ een leukere benaming.
Onbekend maakt onbemind. Wij als jonge kinderen hadden geen ervaring met kamperen. De reden was dat onze ouders niet van kamperen hielden. Ook kwam het er simpelweg niet van door hun beroepen. Wij wisten niet beter en vroegen er ook niet naar. Zelfs in de naaste familie was men niet zo gecharmeerd van het kamperen. Slechts een keer heb ik gekampeerd met een schoolvriendin. Haar ouders hadden een grote tent. Ze hadden een groot gezin. Iedereen ging mee naar de boerencamping in Scherpenzeel en ik mocht mee.
Er stonden meer tenten dan caravans op het land. Het was behelpen. Toch bleek ik flexibel te zijn en hielp zoveel als mogelijk mee. Na 3 dagen ontstond er ’s nachts een hevig onweer. Opeens een harde knal. Een paar seconden daarna een getrappel van jewelste. Ik raakte enigszins in paniek net als mijn vriendin en de rest van de kinderen. Wij durfden niet naar buiten te gaan. Slapen konden wij niet meer en waren de volgende dag geradbraakt. Bij het openen van de tent zagen wij om ons heen een grote ravage. Huisraad, stoelen en enkele tenten lagen verspreid over het veld. Wat was er gebeurd? vroegen wij ons af. Later hoorden wij dat een koe door de bliksem was getroffen. In paniek waren de andere koeien dwars door het hek gelopen en richting het veld renden van de kampeerders. Dat er geen ongelukken waren gebeurd was een wonder. Nadien heeft het kamperen in een tent mij niet meer aangetrokken.
Toen ik jaren later trouwde en onze dochter een peuter was, logeerde wij elk jaar in een bungalow. Ik had duidelijke een luxeprobleem. Een keer hebben wij te impulsief een stacaravan gekocht op een bungalowpark in Bennekom. Toch bleek dit niet aan ons besteed. Beiden vonden wij het helemaal niets. De oorzaak was ook dat wij maar een kort weekend konden blijven vanwege de werkzaamheden van mijn man. De caravan werd verkocht en waren blij dat wij ervan af waren.
Sinds 7 jaar huren wij een stacaravan voorzien van een overkapping met een veranda en loungebank. Rondom staan er 10 dezelfde caravans op het veld. De afstand is ruim te noemen. Toch begint het weer te kriebelen en gaan wij op zoek naar hotels.

9 gedachtes over “DE SLEURHUT

  1. Ik ken dat gevoel niet zo en weet ook niet waarom. Wel weet ik dat ik liever niet steeds op dezelfde plek kom. De laatste jaren heb ik veel water bij de wijn gedaan en volgend jaar wil ik zo graag ergens anders heen.

   1. Het zwerven moet wel in je bloed zitten. Wel ben ik al diverse keren verhuisd. Ik ben blijkbaar wel een onrustig type. Bedankt voor je feedback.

 1. Met het gezin zijn we eens met een geleende caravan weg geweest. De kinderen vonden het prachtig, ik minder maar het was al beter dan met de tent. Een grote 6-persoons bungalowtent met veel ruimte maar toch hebben we hem na een paar zomers verkocht. Daarna huurden we het zomerhuisje van een zus, dat was het beste voor een gezin.
  Toen we met zijn tweetjes waren huurden we appartementen, dat beviel beter dan een hotel.

  1. Mijn man en ikzelf zijn eigenlijk op dat punt heel verschillend. Ik ben snel uitgekeken op steeds dezelfde plek. Hij niet en kan jaren op dezelfde plek staan. Best wel lastig om dan de gulden middenweg te vinden.

 2. Als je ene heel jaar gewerkt heb ,wil ik in de weinige vakantiedagen lekker luieren en gediend worden. Dus gingen we steeds naar ene klein hotelletje. Duur en chic hoefde het niet te zijn, want we waren toch de hele dag onderweg en hadden bij manier van spreken enkel een bed nodig. De kinderen hebben het niet van hun ouders gezien en die gingen alle drie graag kamperen. Dochterlief het liefst in zo’n luxe tent met alle comfort. de oudste zoon sleurde liefst alles zelf mee !! Nu huren ze meestal een bungalow.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s