Nostalgie naar de Hippietijd

BLOEMETJESJURK

Bij het op zoek gaan naar een jurk tref ik een keur van dameskleding aan voorzien van diverse bloemmotieven. Zou de Hippiecultuur van toen weer zijn intrede doen? San Francisco was vijftig jaar geleden de stad waar de ‘Summer of Love’ begon. Er gebeurde in die tijd zoveel! Ook voor de muziekliefhebber was het een fascinerende tijd. De kledingstijl veranderden. Onze ouders liepen nog in grijze- en zwarte tinten in hun kleding, Onverwachts veranderde de kleding in vrolijke printjes, vooral bloemetjes waren favoriet. Ik was toen 15 jaar.
Ook draaide alles op liefde en vrede (Love and Peace). Het werd ook de flowerpowerbeweging genoemd in de jaren ’60.
Mijn moeder kocht een lange rok met bloemetjes met bijbehorende blouse die zo kort was dat mijn navel zichtbaar was. Ook jaren later en nu in dit jaar kende de tienermode in enkele Europese landen weer een opleving. Toch is de gebloemde grote gesp van ongeveer 10 cm niet meer teruggekomen op de markt. Wel zag ik weer Oosterse sierraden de revue passeren.
Een ding is er wel veranderd. De bloemmotieven in de kleding van toen hebben niet meer van die schreeuwerige kleuren en is het formaat van de bloemen beduidend kleiner geworden. Twee jurken heb ik recent gekocht ook als een herinnering aan vroegere tijden toen wij als Hippies nog het motto hadden: ‘Liefde en vrede.’
Helaas is ‘Love and peace’ vandaag de dag ver te zoeken met alle onrust in de wereld.

4 gedachtes over “Nostalgie naar de Hippietijd

    1. Ik vermoed het niet Rob, dan had dit in de voorgaande eeuwen al kunnen gebeuren. Ontelbare keren is dit woord door mensen geroepen en bij dat roepen blijft het, denk ik zo zolang er oorlogen zijn.

  1. Ik was zo gelukkig dat er kleur in de mode kwam . Ik kreeg de kriebels van al dat grijs en die donkere kleuren die de vrouwen toen droegen. Tot heden is het uitzonderlijk dat ik iets draag in de kleur zwart. Ik ben een type die het best staat met kleurige kledij. Rood staat mij het best van al beweert mijn omgeving. Waar ik woon is die flower power beweging toch nooit zo goed merkbaar geweest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s