Weemoed en liefde in Géneve, deel 6

De Internationale kunstbeurs TEFAF was een succes geweest. Van over de hele wereld waren er belangstellenden en kopers geweest, zo’n 7.500. Ik had het, tijdens het ontbijt in een hotel, alsnog in een dagblad gelezen. Twee kunstwerken had ik gekocht voor een goede klant. Eén schilderij van Kandinsky en één van Andy Warhol. De klant had er veel geld voor over gehad. Ik had er flink aan verdiend, dat kwam mijn kunstgalerie ten goede. De kunstwerken zouden over ongeveer 3 dagen per vliegtuig aankomen. Alle verzekeringspapieren waren in orde. Nu was ik weer op Zwitserse bodem. Mijn maag voelde leeg. Het was tijd om te gaan lunchen. De wijzers van mijn horloge stonden op 12.00 uur. Op een groot parkeerterrein stapte ik in mijn Maserati die een paar dagen geparkeerd had gestaan bij het vliegveld. Ik had Misty en Rocks gemist en was van plan om vóór het diner mijn honden op te halen bij een medewerkster van haar galerie die ik vanochtend had opgebeld. Madame Dubois was vanaf het prille begin mijn rechterhand in mijn galerie aan de Rue de l’Hôtel de Ville, als ik weer eens op zakenreis was. De honden logeerden dan bij haar thuis boven de kunstgalerie. In al die jaren was ze mijn hartsvriendin geworden.

Onderweg vroeg ik mijzelf af waar ik nu eens zou gaan lunchen? Om naar mijn haar villa te gaan vond ik nog te vroeg. Het moest een restaurant zijn in de nabijheid van het centrum. Het restaurant in Hotel Four Seasons des Berques Geneva stond goed aangeschreven, dat had ik ooit van een klant gehoord. Daar zou ik naar toe gaan. Het hotel stond op een van de mooiste plekken van de stad aan het meer. Ik startte mijn auto en reed weg. Na verloop van tijd reed ik de Quai des Berques in en parkeerde mijn auto. Het prachtige chique hotel was in klassieke Franse stijl ingericht, zag ik bij binnenkomst. Ik nam plaats aan één van, de met damast, gedekte tafels. De stoelen waren bekleed met lichtblauwe, fluwelen stof. Ook de muren met goudkleurig lijstwerk waren lichtblauw geschilderd. In het lijstwerk waren klassieke muurschilderingen geschilderd. Pompeuze zwarte vazen stonden op een hoge schouw.
‘Serveur!’ riep ik en de ober kwam meteen naar mij toe gelopen.
‘Wat kan ik voor u betekenen? madame’
‘Ik zou graag een Zwitserse aardappel zalmquiche en een droge witte wijn van u willen hebben?’
Nadat hij het een en ander had genoteerd liep hij bij mij weg. Op een paar hotelgasten na, die de lunch gebruikten, was ik de enige in het restaurant. Ik keek door één van de hoge ramen naar buiten. Het was heerlijk weer, de zon scheen. Opeens werd ik opgeschrikt doordat iemand onverwachts op mijn schouder tikte. Ik keek omhoog en zag een man naast haar staan in een sportieve outfit. Tot mijn verbazing zag ik Remo staan.
‘Wat een verrassing Caroline? Je was rond deze tijd toch nog in Nederland?’
‘Remo, wat leuk om jou hier te ontmoette en ik rees uit mijn stoel. Hij bracht mijn hand naar zijn lippen en gaf daarop een handkus.
Ik zag dat ze bloosde.
‘Wat een toeval dat ik jou hier moet treffen Remo?’
‘Jazeker! glimlachte ik. Weet je Caroline, in dit hotel/restaurant kom ik elke dag eten. Heb ik dat jou toen niet verteld?’
‘Jawel, maar niet in welk hotel.’
‘Mijn jacht ligt hier niet ver vandaag. Het is lunchtijd. Bij binnenkomst herkende ik jou aan jouw mooie haar. Ik was in de veronderstelling dat je nog in Nederland was.
‘Ga zitten Remo? De ober heeft zojuist mijn bestelling opgenomen en kan deze elke moment brengen. Een half uur geleden ben ik hier aangekomen vanaf het vliegveld en was nog niet van plan om naar huis te gaan. Mijn reistas staat trouwens nog in de achterbak van mijn Maserati, die hier voor de deur staat.’
Ik nam tegenover haar plaats.

Na de lunch was ik van plan om te gaan varen op het meer waar mijn jacht ligt. Hoe zou je het vinden om met mij mee te gaan?’
‘Het zou eventueel kunnen. Ik was van plan om vanavond mijn honden op te halen bij mijn galeriehoudster. Zojuist heb ik haar opgebeld. Wel moet ik mijn reistas uit de auto halen. Daar zit wat vrijetijdskleding in.’
‘Na de lunch loop ik met je mee Caroline’ antwoordde ik.
Ik knikte bevestigend.
De ober kwam intussen aangelopen en zetten het gerecht voor mij neer.
‘Wilt u misschien ook iets bestellen? mijnheer Rigutto.
‘Doet u maar hetzelfde als mevrouw’ en de ober liep weg.
Tijdens de lunch vroeg ik aan haar over de Internationale kunstbeurs. Ze vertelde mij dat ze een goede deal had gemaakt met de aankoop van twee topstukken voor een klant. Zelf was ik onverwachts ook een paar dagen het land uit geweest, vertelde ik haar. Ik had een aantal van mijn winkels bezocht, onder andere in Duitsland en Zweden. Natuurlijk had ik overal mijn personeel. Toch ging ik zo af en toe polshoogte nemen hoe alles reilde en zeilde.

Na de lunch vertrokken wij uit het hotel en haalde wij haar reistas uit de kofferbak. Samen liepen wij over de boulevard langs de 140 meter hoge spuitende fontein. Daarachter lag mijn jacht. Bij binnenkomst kleedde zij zich om en ik zorgde er voor dat het anker en de trossen waren binnengehaald. Ik nam plaats achter mijn stuurrad en langzaam verdween de kade uit zicht. Ze stapte uit de kajuit en liep naar het voorsteven. Ze droeg een kort denim short zag ik met daaronder een paar mooi gevormde benen. Haar lila bloes hing nonchalant langs haar lichaam. Ik had geboft dat ik zo’n mooie vrouw op korte termijn had ontmoet. Haar lange haar lag als een deken om haar heen. Naast haar mooie uiterlijk had ze een goed karakter, dat vond ik nog belangrijker. De vrouwen die ik had ontmoet waren meestal op mijn geld uit, waren verwend en wilde graag met mij gezien worden. Zij was financieel onafhankelijk. Ik had haar meteen kunnen veroveren als ik dat had gewild, maar iets in mij zei om af te wachten. Ze dwong respect bij mij af. Ook had ze nog niet zo lang geleden een relatie met Jeroen achter de rug. Ik moest zorgvuldig met haar om gaan en liet het initiatief aan haar over. Door de kortstondige ontmoeting met Hélène had ik geleerd om niet te impulsief te handelen. Deze vrouw wilde ik pertinent niet verliezen, al kende ik haar nog maar kort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s