Weemoed en liefde in Géneve, deel 2

‘Wat ben je mooi Hélène; dat vond ik al bij de eerste keer dat wij elkaar ontmoette.’
Ze gaf geen antwoord en keek mij alleen maar aan. Wat zou er in haar omgaan vroeg ik mij af?
Liefdevol legde ik mijn hand onder haar kin, trok haar langzaam naar mij toe en vroeg: ‘Mag ik je kussen?’
Gelijktijdig voelde ik haar handen om mijn hals en vrijwel direct haar zachte lippen op mijn mond. Ze had haar ogen gesloten en ik genoot met volle teugen. Er kwamen roze blossen op haar wangen. Ondeugend kriebelde ik in haar hals. Mijn lippen maakte ik van haar los en kuste haar hals. Ik tilde haar op en onderwijl dat ik met haar naar het achtersteven van mijn jacht liep, vroeg ik aan haar of ze met mij wilde gaan zwemmen.
‘Dat lijkt mij een goed idee’ zei ze.
Langzaam zetten ik haar neer. Ze stapte uit haar jurk en met alleen een kanten BH en slipje aan stapte ze op het trapje dat in verbinding stond met het water van het meer en dook erin. Snel ontkleedde ik mijzelf en sprong haar meteen achterna. Het water was behoorlijk koud. Ik rilde. Meteen ging ik kopje onder en kwam vrijwel direct weer boven. Ik had het koude water getrotseerd. Ze was intussen van mij weggezwommen en ik zwom haar achterna. De zonnestralen weerkaatsten op het water. Toen ik in haar nabijheid was schepte ze plagend met haar slanke handen wat water over mijn hoofd. Onverwachts greep ik haar bij haar middel en trok haar naar mij toe. Opnieuw kusten wij elkaar. Mijn hand gleed naar haar billen.
Ze wierp zich plagend omhoog waardoor haar naakte borsten zichtbaar werden vanuit het kabbelende water. Ik kon mijn ogen er niet van afhouden.
Onze lichamen omstrengelde elkaar. Die paar minuten leken uren te duren. Onverwachts maakte ze zich van mij los en werd ons intieme samenzijn ruw verstoord. Snel zwom ze terug richting het trapje van het jacht, waar ze even daarvoor vanaf was gegaan. Ik zag dat ze een groot badlaken om zich heen sloeg en languit op het dek ging liggen. Even later stapte ik ook op het dek en ging naast haar zitten. Ik voelde de waterdruppels als straaltjes langs mijn lijf lopen. Ze was op haar buik gaan liggen. Ik draaide haar op haar rug en onze lippen vonden elkaar weer. Na die intieme middag bracht ik haar, op haar verzoek, naar haar villa aan de rand van de stad. Ik had gehoopt dat ze langer zou blijven, maar haar houding was plotseling veranderd. Ik begreep er niets van.
‘Dag Remo, misschien zien wij elkaar wel weer.’ zei ze koel en ik ging verbouwereerd naar huis.

Na mijn 25e verjaardag verliet ik mijn ouderlijk huis in het Italiaanse Turijn. Mijn ouders zaten ook in de bonthandel, maar ik wilde mijn blik verruimen en had mijn zinnen gezet op Genève in Zwitserland om van daaruit zaken te doen in bont. De handel verliep zo voorspoedig, dat ik een chateau kon kopen met landgoed. Ik had in Rusland en in Scandinavië kledingzaken, waar hoofdzakelijk bontjassen werden verkocht en kleine partijen lammycoats. De mooiste plek in Genève vond ik het Meer van Genève waar ik graag kwam. Op een dag kocht ik een jacht dat te koop stond. Het was van een sjeik geweest die was vertrokken naar Saoedi Arabië. Er lagen meer jachten op het meer had ik gezien. Niet ver van de kade, in de buurt van het vijf sterren Hotel ‘Four Seasons des Berques Geneva, lag het jacht. In het restaurant van dit hotel gebruikte ik elke dag mijn maaltijden. Eén van mijn naaste buren, die ook een jacht had, was een beroemde kunstschilder uit Parijs. Hij woonde al een aantal jaren in Genève. Wij werden vrienden. Hij was ouder dan ikzelf en zag in hem een vaderfiguur die ik, nadat ik uit Turijn was vertrokken, moest missen.

Ze had genoten van die dag op het jacht. Alles was onverwachts zo snel gegaan. Ze had met Remo in Istanbul kennis gemaakt en kort daarop met hem een afspraak gemaakt. Er was iets veranderd in haar karakter had ze gemerkt. Emoties kwamen bij haar los, die ze met andere mannen uit het verleden nooit had gehad. Deze man had een aantrekkingskracht op haar en zij op hem. Zo intiem, zoals ze op die middag met hem was, was ze nog nooit met andere mannen geweest. Ze had zich meteen in zijn armen geworpen, nadat hij haar gekust en werd daardoor heen en weer geslingerd met haar gevoelens. Ze wist zich geen raad meer. Het voelde goed, dat wel, maar opeens stak weer die bindingsangst de kop op die bij elke nieuwe relatie weer terugkwam. Flirten met mannen zag ze alleen als een spel, meer niet. Onverwachts had ze zich losgemaakt uit zijn armen en was terug gezwommen naar zijn jacht. Ze moest even bij zinnen komen en had zijn verbaasde blik gezien toen hij even later naast haar ging zitten op het dek.
‘Blijf je niet dineren Hélène? had hij aan haar gevraagd’ Ze had met ‘Nee’ geantwoord. Eigenlijk wilde ze meteen naar huis. Hij had aan haar gevraagd wat de reden was van haar onverwachte vertrek. Ze kon er niet op antwoorden.
‘Ik wil je geen verwachtingen geven Remo’ had ze tegen hem gezegd.
Hij stond er op om mij naar huis te brengen. Onderweg werd er niet veel gesproken en voelde ze zich even schuldig. Bij het afscheid bij mijn voordeur gaf ze hem geen kus en ging meteen naar binnen zonder nog een afspraak te maken.

Ik voelde mij ongemakkelijk met deze situatie, omdat er opeens een geheel onverwachte wending kwam aan die intieme middag met haar. Ik raakte er door verward. Had ik soms iets verkeerds gezegd of ging alles soms veel te snel? Dat laatste kon misschien een reden zijn. Ze had hem ook direct af kunnen wijzen. Toch leek ze mij oprecht die middag, zo had ik het gevoeld. In het verleden had ik vaker contacten gehad met mooie vrouwen. Ik stelde haar voor om haar naar huis te brengen. Ze ging ermee akkoord. Ik liet de keuze aan haar of zij mij nog een keer wilde ontmoeten, maar ze wilde voorlopig geen afspraken meer maken, behalve dan de zakelijke.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s