EMIGRATIE NAAR CANADA, DEEL 6

Na verloop van tijd begint de temperatuur te dalen. Het wordt beduidend frisser. Ze lopen terug naar hun campers.
‘Ik zal vanavond eens een pastagerecht maken’, zegt Jake in het algemeen.
‘Arjan en ik wassen af. Dan heb jij vanavond vrijaf Piëta.’
Net voor het naar binnen gaan ziet hij een camper het veld oprijden. Een echtpaar zwaait naar hem en hij zwaait terug.
Na de heerlijke pasta, besluit Piëta alsnog naar bed te gaan. ‘Sorry jongens, ik kan mijn ogen niet openhouden.’
Nu al! Zeggen ze in koor. Het is pas 21.00 uur?’
‘Voorruit jongens, ga even naar de andere camper met jullie gepraat, ik wil nu eindelijk eens gaan slapen.’

Diezelfde nacht kan Jake, voor de zoveelste keer, de slaap niet vatten. Piëta ligt vanaf het begin van de reis in de andere camper te slapen. Vaak is zijn reisgenoot Arjan aan het snurken en wordt hij er soms ‘dol’ van. Hij klimt uit de slaapcabine en gaat op de bank liggen naast de salontafel in het zitgedeelte. Morgen vraagt hij aan Arjan of hij in zijn eigen camper gaat slapen. Er moet een oplossing komen, zo kan het niet langer.

Om 06.15 uur is Piëta klaarwakker en schuift de overgordijnen open. Alle campers op het veld staan er nog. De overgordijnen van Jake en Arjan zijn nog dicht.
‘Als ze wakker zijn bak ik omeletten’ mompelt ze.
Ze legt wat kleding klaar op de bank en gaat de douchecabine in. Na de douchebeurt kleedt zich aan.
Tijdens het ontbijt vertelt Jake aan Arjan, dat hij vanaf het begin van de vakantie slecht slaapt, wegens zijn onregelmatige gesnurk.
‘Zo kom ik nooit aan mijn nachtrust toe.’
‘Maak er geen drama van zegt Arjan, licht geïrriteerd. ‘Dan ga ik toch bij Piëta in de camper slapen als ze dat niet erg vindt? Ik zie geen andere oplossing.’ ‘Dat moet dan maar, want er is geen andere oplossing!’ zegt Piëta om de gemoederen te bedaren. Bij de eerstvolgende stop om boodschappen te gaan doen koop ik een paar oordoppen denkt ze. ‘Dat is dan akkoord! Ik ga meteen een uurtje slapen zegt Jake, want vandaag gaan wij weer vertrekken en het wordt weer een lange tocht! Meteen stapt hij op en loopt naar zijn camper.

In de vroege middag rijden ze het veld af en volgen de ‘Fraser Canyon Highway van de streek Britisch Columbia en zien uitgestrekte grasvlakten Savanne’ genaamd. Bij Cache Creek rijden ze de 1 East op en zien de eerste waarschuwingsborden voor wilde dieren.
Ik ben benieuwd of wij nog beren zien, denkt Arjan. Bij ‘Kamloops’ besluiten ze te gaan tanken. Piëta geeft Arjan een signaal dat ze willen gaan stoppen. Aangekomen bij het tankstation zien ze dat de benzine veel goedkoper is dan in Nederland. Piëta neemt nog wat frisdrank en waterflessen mee bij een naastgelegen supermarkt en gaat op zoek naar een paar oordopjes. Tot haar verrassing vindt ze die. Er is van alles te koop. Ze stappen weer in en rijden verder.
In de buurt van ‘Kamloops’ zien ze enkele oevers gelegen aan een meer. Piëta zwaait weer en ze stoppen er bij een. Er blijken mooie plekjes te zijn maar zien dat er verschillende bordjes staan met de tekst ‘private’. Ze rijden door en vinden uiteindelijk een paar honderd meter verder een plekje met picknicktafels en besluiten om te gaan lunchen. Piëta maakt na de lunch weer foto’s. ‘Wat is het toch schitterend’ zegt ze hardop. Ik zou hier best willen wonen zegt Jake, tegen Arjan die net de radio aan wil zetten in de camper. ‘Wat zei Jake alweer tegen hem? Piëta onderbreekt zijn gedachten en vertelt aan Arjan dat ze weer wil vertrekken. Binnenkort vertel ik hun beiden wel wat mijn bedoeling van mijn reis is, denkt Jake, als hij merkt dat er niet naar hem wordt geluisterd.

WORDT VERVOLGD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s