Culinaire zomerzotheid

PICKNICKMAND

‘Zullen we samen de lunch voorbereiden?’ vraagt Daphne aan Bas, die zojuist in tennistenue de keuken binnenkomt. ‘Ik ga mij eerst maar eens douchen dan voel ik mij weer fit. Zo dadelijk help ik je mee met de lunch.’ ‘Dan zet ik alvast de ingrediënten klaar’ roept ze hem nog na.
Even later komt Bas opgewekt de keuken binnenstappen. Wat ziet hij lekker uit! denkt ze. Er valt een natte krul over zijn voorhoofd. Zijn streepjespolo hangt los over zijn spijkerbroek. Ze krijgt een warm gevoel van binnen.
‘Wat gaan we vanmiddag eigenlijk doen?’ ‘Ik denk er namelijk aan om samen heerlijke sandwiches te maken met verse sinaasappelsap en een zomerse aardbeientaart. Als we klaar zijn dan gaan wij picknicken in het park.’
‘Als jij de sandwiches wil doen Bas, dan ga ik aan de aardbeientaart beginnen.’ Ze pakt een kom en een spatel. Bas smeert intussen de sandwiches en belegd ze met sla, ei en komkommer en ook een paar met tomaat. Hij zet de doos in de koelkast.
‘Geef jij mij het fruit even aan?’ Daphne ‘Dat kan nu niet schat. Ik zit met mijn handen in het deeg. Hier proef maar?’ en ze stopt een deegballetje in zijn mond. ‘Nu nog een beetje suiker erbij en dan kan het deeg in de oven’ zegt ze weer. Hij loopt naar de kraan en wast zijn handen. Daarna pakt hij wat sinaasappels en de citruspers en begint met het fruit te jongleren. ‘Kijk uit Bas?’ zo dadelijk vliegt er een bovenop de taartbodem. Hij legt het fruit neer en pakt onverwachts haar middel vast en trekt haar naar zich toe. Wat ziet ze er grappig uit met het meel in je korte zwarte haar. Hij draait haar in de rondte. ‘Gekke Bas!’ zeg ze. Samen moeten ze lachen.
Later die middag vertrekken ze met picknickmand richting het park. Ze vinden een leuk plekje bij een grote boom. Onverwachts ontstaat er een koel briesje. Ze vleien zich neer en brengen de middag door in het park en smullen van al het lekkers. Wat een romantische dag denkt hij en legt zijn blonde krullen in haar schoot. Ze pakt de laatste aardbei van de taart en brengt deze naar zijn mond. Hij glimlacht. Voordat de schemer invalt gaan ze huiswaarts na een zomer zotte dag.

4 gedachtes over “Culinaire zomerzotheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s