Het zal mij een worst zijn

tijdschriften_0

Bij het plaatsnemen in de wachtkamer van het ziekenhuis, zie ik een mand staan met diverse tijdschriften. Waar ik soms ook kom, altijd kom je de vunzige roddelbladen tegen. Waarschijnlijk stuk gelezen door gretige types die zo’n blad een warm hart toedragen. Al jaren vieren roddelbladen hoogtij. Veel landen kennen wel zo’n blad. Sommige mensen smullen van beroemdheden die weer eens vreemd zijn gegaan, hun kapitaal hebben uitgegeven aan prullaria, Botox-behandelingen hebben ondergaan of deels naakt op een voorpagina staan. Alles wordt uitvergroot in een artikel geplaatst. Ongetwijfeld zal er een kern van waarheid inzitten, tenzij de verslaggevers het verhaal uit hun duim hebben gezogen.
Liever lees ik artikelen over mensen die iets gepresteerd hebben voor de maatschappij. Hun kennis willen delen met de lezer. Daar wordt men wijzer van. Er liggen diverse bladen in de mand, waarvan ik er enkelen uitvis om een keuze te maken. Het is nog een aardig stapeltje. Medische vak-, woon- en een paar autobladen liggen voor mij op tafel. Op het moment dat ik een keuze wil gaan maken, wordt mijn naam geroepen. Snel deponeer ik de door mij uitgekozen bladen bovenop de oude stapel roddelbladen, waarvan ik nog net de datum van zo’n roddelblad kan lezen. April 2015. ‘Die oude troep zal mij een worst zijn’ mompel ik terwijl ik naar de specialist toeloop die op mij staat te wachten.

Advertentie

8 gedachtes over “Het zal mij een worst zijn

  1. Heel herkenbaar Gemma. Vreselijk die bladen…en toch betrap ik mezelf erop toch in de bladen te neuzen als ik ergens moet wachten.

  2. Het scheelt waar je bnt, In de grote Radboud (Nijmegen) lagen bladen van meer dan 10 jaar oud, srukgelezen en vies. Misschien nog steeds, dat weet ik niet.
    In ons streekziekenhuis (Boxmeer) worden de bladen verzorgd door een buitenstaander, een uitgeverij misschien. Daar zijn de bladen een paar maanden oud maar er staat meer reclame in dan artikelen. Quote, Linda, Cosmopolitan, veel make-up en rijkeluisadvertenties.

    1. Het is goed om een buitenstaander aan te trekken, zodat de bladen na verloop van tijd neem ik aan, weer door hem/haar worden meegenomen. Het wordt tijd dat de oude, vieze bladen worden verwijderd, al is het alleen al dat ze er onooglijk uitzien.

  3. Ik snap niet dat er altijd en overal van die roddelbladen liggen in wachtzalen. Waarom eens niet ene gewoon damesblad of een autoboek voor mannen. In elk geval bij mijn kapster ligt naast die roddelbladen ook de Libelle. Ik neem altijd mijn krant en de weekendbijlagen mee. Dat is tenminste deftig leesvoer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s