Bepakt en gezakt

LANGE RIJ MENSEN

Daar sta je dan op zaterdag 22 april op Schiphol. Je staat al een tijdje in de rij. Een paar weken ervoor had je voor de Meivakantie een leuk reisje geboekt naar Gran Canaria. Er zijn geen kanaries te zien, wel een grote groep passagiers die voor je staan en net als jij hun vliegtuig willen halen. Dat laatste zal voor een aantal passagiers lukken, lees je wat later op een elektronisch bord met de vertrekschema’s. Je voelt de druk om je heen van ergernis en frustratie. Een penetrante geur komt langs je neus. Het is nog nooit zo druk geweest en het is nog geen zomervakantie? Je wordt opgezadeld door diverse geïrriteerde en boze gesprekken waar je niet op zit te wachten. Je vakantiegevoel ebt langzaam weg. Je koptelefoon ligt helaas thuis en je voeten beginnen zeer te doen door het lange staan. Wat een fiasco. Als je vakantie nu maar goed afloopt, denk je dan. Dan wordt er plotseling omgeroepen dat alsnog je vliegtuig is vertraagd. De dag ervoor was dit dilemma ook al het geval. Je twijfelde of je vandaag wel naar Schiphol wilde gaan. Je zou wel moeten. Je had nu eenmaal je reis geboekt net als al die anderen vakantiegangers. Er stappen een aantal mensen uit de rij. Een lieftallige stem door de microfoon roept iedereen op om kortere rijen te gaan maken. Zou het helpen? vraag je jezelf af. Na drie kwartier zit er eindelijk schot in de zaak. Na 3 uur van tevoren aanwezig te zijn en nog eens drie kwartier extra wachttijd plof je neer op jouw geboekte stoel in het vliegtuig, met de excuses van de KLM. Een paar uur later zit je aan de koffie en laat deze dag als een film aan je voorbijgaan. Met wat lichte stress begin je eindelijk aan je welverdiende vakantie.

8 gedachtes over “Bepakt en gezakt

  1. Ai…uren onderweg op het vliegveld en nog nergens geland. Wat mij betreft de enige frustratie van een vliegreis. Eenmaal ingestapt valt die gelukkig weg.

    1. Bedankt voor je feedback. Ik heb inderdaad de laatste tijd wat probleempjes gehad met mijn blog. Gelukkig zijn nu de foto´s weer te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s