Een geschikte woning

Door de jaren heen ben ik al wat keren verhuisd. Vóór en tijdens mijn huwelijk. Deze verhuiserfenis kreeg ik van een van mijn grootmoeders die blijkbaar net zo ongedurig was als ik. In een andere omgeving wonen vond ik nou eenmaal leuk. Door de jaren ben ik wel wat wijzer geworden. Het kost allemaal geld, naast alle rompslomp die je er van hebt. Alhoewel, tot heden draaide ik mijn hand er niet voor om, om de huisraad in te pakken. Een keer liet ik mij verhuizen door een verhuisbedrijf, waarvan een van de verhuizers mij een goede tip gaf. Hij constateerde dat ik de borden van mijn servies plat had neergelegd in de doos. ‘Dit kan beter!’ zei hij tegen mij.
‘Een bord heeft namelijk een harde kant, de rand. Als je ze verticaal neerzet met inpakpapier tussen elk bord, heb je beslist geen breuk. Als je ze opstapelt loop je de kans door het gewicht van alle borden dat het onderste bord breekt’ zei hij alsnog. Ik heb deze tip altijd ter harte genomen.
Voordat mijn grootouders weer eens verhuisde, ging grootmoeder het huis behangen. Zo verkocht het beter en zag het huis er weer prima uit voor de volgende bewoner. Nu mijn verhuisdrift minder is geworden kijk ik anders tegen onze woning aan. Misschien is het onze leeftijd. Wij zijn een dagje ouder geworden. Wat kunnen mijn man en ik doen om onze koopwoning zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. De locatie is erg goed aan de rand van onze stad. Met het huis is niets mis. Toch komen er voor mij obstakels om de hoek kijken. Voor de trap hebben wij sinds zes jaar een oplossing gevonden. Wij hebben een traplift aangeschaft. Een aanrader als je ouder wordt. Zelf ben ik blij dat naast het ligbad in de badkamer er ook een douchecabine is. Zegge en schrijven heb ik in het begin dat wij hier kwamen wonen, maar kort in het ligbad gelegen. Kortom, aanpassingen kosten nu eenmaal geld. Verhuizen naar een appartement kan ook als 60-plussers. Het was vloeken in de kerk toen ik dit voorstelde aan mijn man. Als liefhebber van tuinieren was mijn voorstel uit den boze. De jaren gaan meetellen, ook de gebreken. Mijn man loopt nog als een kievit. Vroeg of laat zal er wel een andere goede oplossing komen. Voorlopig blijft dit ons droomhuis of toch niet?

4 gedachtes over “Een geschikte woning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s