WONDERSCHONE GRAAFSCHAPPEN

In mijn vrijgezellentijd ging ik jaarlijks op reis met touringcars. Een van mijn favoriete streken werden Cornwall en Devon. De tocht ging eerst naar Londen waar wij als toeristen twee dagen verbleven. Het was het jaar dat Charles en Diana trouwden. Toen wij uit de bus stapte om naar ons hotel te gaan hing er een vieze smog. Het was een druk verkeer rondom het Hyde Park. Na de koffie ging ik Londen verkennen. Waar ik ook kwam op mijn reizen, keek ik naar bepaalde herkenningspunten als ik een hotel verliet, zoals bepaalde gebouwen. Ik hoorde een paar vrouwen mompelen die niet wisten waar ze naar toe wilde gaan. Bij het naar buiten gaan van het hotel bleven ze angstvallig bij mij in de buurt. Uiteindelijk verkenden wij gezamenlijk een deel van de stad. Bezienswaardigheden waren er genoeg en ook veel winkels. De tweede dag kocht ik bij een winkel twee ingelijste prenten van The Artfull Dodger en Mr. Pickwick uit het boek van Charles Dickens. Ze hangen nu op de tweede etage in het trapgat. Londen had ik na twee dagen wel gezien.
Na Londen ging de bus verder richting Cornwall en Devon. Onderweg zag je hier en daar een prachtig glooiend landschap. Een mooi gebied met verschillende kustlijnen, glooiende heuvels, rijk aan geschiedenis. Onze standplaats werd Torquay een kustplaats. Het hotel, waar ik de naam niet meer van weet, was opgetrokken in de stijl van de Victoriaanse tijd. Een jong stel zwaaide er de scepter. En koken en bakken wat die man kon? Er waren theesessies die meer op een maaltijd leken dan een simpel kopje thee als bij ons met een koekje. Er lagen scones gevuld met room en jam, sandwiches met zalm. Diverse kastelen, pubs en boekwinkeltjes zag ik naast de traditionele witte Devon cottages, (longhouses) genoemd.
Wat ik mij nog kan herinneren was, dat de kust met de bijbehorende stranden niet zo overbevolkt waren als bij ons in Nederland. De kustlijn is ruwer met veel granieten stenen en kleinere stranden.
Het park Dartmoor Forrest met al zijn pracht en praal. In Plymouth lag een marineschip aan de kade. Ook was er een plaatselijke markt met een houten schavot, een exemplaar uit vroeger tijden. Devon is ook een kunstenaarsstreek. De tijd lijkt in deze graafschappen stil te hebben gestaan. Kortom deze streek heeft alles en is een echte aanrader voor de cultuursnuivers onder ons.

2 gedachtes over “WONDERSCHONE GRAAFSCHAPPEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s