Niets nieuws

Wat is eigenlijk ‘Het nieuws van de dag?’ Niets nieuws in mijn ogen. De hedendaagse berichten zijn eigenlijk ‘oud’ nieuws.
Op school kreeg je Geschiedenisles. Hoe interessant het soms ook was ging het over de mensen op aarde die mooie, maar ook vreselijke dingen meemaakten. Door de eeuwen heen tot vandaag de dag is er geen spat veranderd en zijn er oorlogen geweest, zijn mensen vermoord, waren er notoire leugenaars, criminelen, sadisten, heersers, vluchtelingen, brandstichtingen, huisuitzettingen, armoede, ziektes, grote ontdekkingen, presidenten, Koningshuizen, de adel, beroemde mensen, het klootjesvolk, kortom een hele mond vol.
Nog steeds is het een terugkerend spektakel dat met het leven en de dood te maken heeft. Mensen zitten in een rad van avontuur dat, voor mijn gevoel, steeds maar blijft ronddraaien als een repeterend proces. Een leven vol met tegenstellingen. Het goede en het kwade.
Ook vandaag de dag is er geen verschil en wordt men geconfronteerd met het vorenstaande. De moordwerktuigen zijn door de eeuwen heen veranderd, maar hebben nog steeds hetzelfde doel. De vluchtelingenstroom is niets nieuws. Vanaf de vierde eeuw vielen de Hunnen en voornamelijk Germaanse stammen West-Romeins gebied binnen, later gevolgd door de Salische Franken. Altijd zijn er volken geweest die naar elders zijn vertrokken en werden niet altijd door de oorspronkelijke bewoners omarmd. Blijkbaar is er niets veranderd. ‘De grote volksverhuizing’ tijdens de vroege Middeleeuwen.
Ontelbare keren hebben mensen om ‘vrede’ geroepen en blijven dit doen.
Echter, het woord ‘Vrede’ blijft ongrijpbaar als men er simpel weg niets mee doet. Zolang er niets positiefs verandert, blijft alles bij ‘oud nieuws.’

6 gedachtes over “Niets nieuws

  1. Neen er is niets nieuws ,het gaat al eeuwen zo , en het zal nog wel een tijdje zo voortgaan.
    Ik herinner me dat ik als kind altijd danig onder de indruk was van het laatste nieuws. Ik dacht nu stopt het met al die onheilsberichten waarmee ze de kranten vulden.TV bestond toen nog niet. Maar de andere dag was er weer een krant gevuld met “het laatste nieuws” Daar kwam nooit een einde aan. Mijn vader legde toen uit dat er alle dagen nieuws zou zijn ,maar dat ze niet bedoelden dat er daarna geen nieuws meer kwam. Het waren de laatste nieuwe berichten ,al het vorige waren dan weer oude berichten. Ik heb het lange tijd niet gesnapt :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s