Gastenboek

 

 

Alles was in kannen en kruiken voor ons huwelijk. De bruiloft was in aantocht. De dag voor het feest hadden wij enkele benodigdheden aan onze ceremoniemeester meegegeven. Een grote witte rieten mand met bruidssuikers, bedankjes, feestslingers en een fraai versierde doos voor de door ons te ontvangen enveloppen. Hij zou dit alles vooraf neerzetten in de gehuurde feestzaal.

Ik trouwde vanuit mijn ouderlijk huis en vertrok samen met mijn aanstaande echtgenoot en de familie richting zijn dorp waar het gemeentehuis en de kerk was. Na de mooie plechtigheden en de gemaakte foto’s reden wij richting de feestzaal. Bij binnenkomst werden wij toegezongen door familie en vrienden. Na het feestelijke onthaal liepen wij naar onze versierde stoelen toe die naast een lange tafel stonden waar de ceremoniemeester al onze spullen had neergezet.

De gasten gingen zitten en andere genodigden druppelden langzamerhand naar binnen. Onverwachts kwam onze ceremoniemeester naar ons toe. ‘Hij had het gastenboek niet gezien’ zei hij. Ik had toch van alles van huis meegenomen’ antwoorde ik. Opeens bedacht ik mij dat het gastenboek nog in ons dressoir lag. Wat dom van mij om het boek te vergeten. Iedereen was nu binnen in de zaal en niemand kon in het gastenboek tekenen. ‘Ik weet wel een oplossing’ zei de ceremoniemeester tegen ons en liet ons met een verbaasde blik achter.

Na een half uur was hij terug met een gastenboek in zijn handen en vroeg door een microfoon van de band, aan iedereen in de zaal of ze het boek alsnog wilde tekenen Wat bleek. Hij was op zijn fiets naar de dichtstbijzijnde boekhandel gereden. Tot zijn grote verbazing lag er nog een gastenboek in de winkel. Ons eigen gastenboek lag 23 kilometer verwijderd in ons huis. Wij waren hem alsnog dankbaar dat hij een helder ogenblik kreeg om naar een boekwinkel te gaan.

Aan een aantal reacties te horen vond men het een hilarisch gebeuren. De stemming zat er in. ‘Gelukkig zijn wij ons trouwringen niet vergeten’ zei mijn kersverse echtgenoot. Ongetwijfeld zal dat weleens bij iemand zijn gebeurd.’ ‘Dan waren wij nog niet getrouwd geweest’ antwoorde ik. Ondanks het kleine obstakel was onze trouwdag een mooie dag en waren wij in Mei 2016, 25 jaar getrouwd. Ons eerste gastenboek ligt al jaren onaangeroerd in de kast naast onze trouwfoto’s als aandenken aan ons huwelijksfeest.

2 gedachtes over “Gastenboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s