Jatmouzen

 

 

Synoniem voor stelen. Er zijn meer synoniemen te noemen over iemand die iets achteroverdrukt, kaapt, rooft, verdonkeremaant, pikt of zich dingen toe-eigent. Dit overkomt Laura op 1 januari 2017. Ze woont nog niet zolang in haar huidige dorp samen bij haar grote liefde Marc. Weken van tevoren hebben ze bevriende leeftijdgenoten uitgenodigd om bij hun thuis Nieuwjaar te vieren. Na haar werk gaat ze naar een dichtstbijzijnde horecagelegenheid waar ze samen met haar vriend hun vrienden ontmoeten. Binnen is het inmiddels druk. Ze hangt haar nieuwe winterjas in de garderobe naast een aantal andere jassen. In plaats van hun auto mee te nemen, is ze net als haar vriend en de rest op de fiets. Er heerst een gezellige sfeer op Nieuwjaarsdag. Na het borrelen gaan ze met elkaar dineren bij de Chinees in de buurt.

 

Gezelligheid kent geen tijd. Tegen zessen stappen ze gezamenlijk op en lopen ze allen naar de garderobe toe die nog vol met jassen hangt. ‘Wat vreemd’ zegt Laura tegen Marc, ik weet zeker dat mijn jas hier hangt, maar ik zie hem nergens.’ Hij helpt mee zoeken, maar nergens is haar jas te bekennen. ‘Is de jas gestolen of heeft iemand deze per abuis meegenomen?’ mompelt ze. ‘Mijn bos sleutels zitten ook in mijn jaszak. Ook dat nog!’ reageert ze in paniek. Er gaat van alles door haar heen. Ze moet nu zonder jas naar buiten de januari kou in. Het incident is voor beiden een drama. Haar vriend ontfermt zich over haar en hij geeft haar zijn jas. Het is het gesprek van de avond bij de Chinees. Nadien vertrekken ze allen op hun fietsen naar het huis van Marc en Laura. Marc zonder jas in de kou.

 

Er wordt de volgende dag aangifte gedaan en via een bekende mediasite oproepen geplaatst of iemand iets weet of heeft gevonden. Later komt de eigenaar van het horecabedrijf erachter dat er een damesjas is blijven hangen die er niet al te florrissant uitziet. Laura hoopt dat de persoon in kwestie per abuis haar jas heeft meegenomen. Bewust of onbewust iets van een ander meenemen geeft onrust. Het jaar is inmiddels drie dagen oud. Helaas is de situatie nog niet veranderd. Een les heeft Laura wel geleerd. Geen sleutels in je jaszak bewaren maar in je tas. Dat laatste geeft ook geen garantie. Kapers, rovers en jatmouzen die willen jatten, kom je helaas overal tegen.

 

 

3 gedachtes over “Jatmouzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s