Voor de bakker

 

 

Het zure commentaar van het Algemeen Dagblad over de slechtste oliebollenbakker van der Wiel in Sneek heeft geresulteerd in een positieve feedback. ‘Oneetbaar en zo plakkerig als Kukident voor je gebitsprothese’ waren kreten in de krant. Gelijktijdig vraag ik mijzelf af wat zo’n krant bezielt om de beste oliebollenbakker van Nederland een veer in de kont te steken, terwijl bij de slechtst genomineerde bakker de poten van zijn oliebollenkraam worden weggezaagd.

Volgens mij is de krant oliedom. De negatieve berichten veranderde namelijk  in positieven reacties in bijna het hele land. Aardig wat mensen staken de verdrietige bakker een hart onder de riem. De man stond het huilen nader dan het lachen. De eerste tranen vielen omdat zijn oliebollen niet goed uit de test kwamen. Van der Wiel begreep er niets van dat zijn Kukidentkleefoliebollen een rapportcijfer 2 kregen. Het is om te janken. Al jaren bakt hij prima oliebollen aldus diverse reacties van mensen. Zelfs op Facebook werd de bakker de hemel in geprezen.

De oliebollenbakker bedankte de mensen die in grote getalen positieve reacties aan zijn adres brachten. De man is blij met zijn klanten die zijn bollen gelukkig wel lekker vinden. Zelf denk ik dat er over smaak nou eenmaal niet te twisten valt. De ene persoon houdt van een gladde oliebol, terwijl de ander een bol met krenten en sukade heel lekker vindt. Vet of juist knapperig daar kiest de klant zelf voor. Van de negatieve kritiek van het AD hoeft de bakker het niet te hebben, maar wel van zijn trouwe klanten die meteen in opstand kwamen. Zo rond het einde van 2016 is het voor Van der Wiel weer prima voor de bakker en kan hij zijn tranen drogen.

 

2 gedachtes over “Voor de bakker

  1. Zulk soort testen hebben vaak een negatieve werking. Wat is er niet persoonlijker dan smaak. Een uitslag zegt vaak niets over de werkelijke kwaliteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s