Ski-klas

 

 

Kwaad gooide Astrid haar skilatten neer in de sneeuw. ‘Ik leer het toch nooit’ schreeuwde ze verontwaardigd. Zojuist had onze Nederlandse skileraar tegen haar gezegd of ze soms moest poepen? ‘Je hebt een verkeerde houding, zei hij alsnog.’ Ik kon begrijpen dat Astrid boos was. Hij zette haar en public voor schut. Een paar andere mensen uit onze groep keken verontwaardigd naar hem.

‘Loop nou niet weg Astrid? Wij zijn hier met zijn allen om het skiën onder de knie te krijgen’ zei Marijke alsnog tegen haar. Astrid pakte haar skilatten op en liep weg uit onze groep. Ondanks het de derde lesdag was van de wintersportvakantie in Oostenrijk, ging het skiën in onze groep nog niet zo goed. Een meisje in de groep die Lonneke heette bleek een natuurtalent te zijn. Dezelfde dag mocht ze naar een gevorderde klas onder leiding van een Oostenrijkse skileraar. Wij bleven achter met z’n zessen. Het skiën was soms een gestuntel. Omdat ik voor de eerste keer op skiles ging, had ik ter plekke in een sportwinkel tweedehands skischoenen gehuurd. Kopen deed ik nog niet. Ondanks dat de maat werd opgenomen, bleken de skischoenen nadien te groot te zijn. Na drie dagen zat er een flinke snee in mijn huid boven mijn hiel. Ondanks de pijn, begon ik het skiën aardig onder de knie te krijgen al deed ik het nog wat krampachtig. Onze strenge skileraar mompelde iets onverstaanbaars tegen mij, waardoor ik achterom naar hem keek. Direct gleed ik weg met mijn skilatten richting het dal en raakte in paniek omdat ik niet meer wist hoe ik moest stoppen.

Halverwege stonden een paar mensen met elkaar te praten. Hoe moest ik remmen?  Opeens liet ik mij vallen in de sneeuw. Het scheelde niet veel of ik had met mijn vaart de pratende mensen omver geskied. Ik kreeg een lachstuip en kon daardoor niet meteen overeind komen. Voordat ik het wist stond de skileraar naast mij en maakte mijn bindingen los. Onderweg naar boven naar onze skiklas vertelde hij mij hoe ik had moeten remmen. ‘Het skiën ging je best aardig af’ vertelde hij alsnog. Dat vond ik ook op het remmen na, antwoordde ik. ‘s Avonds ging ik naar mijn hotelkamer en zag dat mijn been  was ontstoken. De vierde lesdag bracht ik door op de piste op een ligstoel in de zon met uitzicht op mijn skiklas.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s