De scheve schaats

 

 

Er was eens een zekere Oscar. Hij was 40 jaar en woonde in de wereldstad Parijs. Hij had als hobby schaatsen. In de buurt waar hij woonde was een grote fontein die in het verlengde stond van het arrondissement ter hoogte van het Pantheon. Het was Kerstochtend. Buiten vroor het dat het kraakte. Elk jaar, tijdens de wintermaanden, schaatste hij in de grote en door ijs bevroren fontein. Oscar hield van sportieve vrouwen.

Sinds kort had hij José ontmoet. Schaatsen was voor haar favoriet, maar ook dansen. Dat laatste vond hij maar niets. Ondanks alles vond hij haar aardig. José stond, zoals afgesproken, voor zijn voordeur. Hij pakte zijn schaatsen van een stoeltje dat in de hal stond en ze liepen samen naar de fontein. Beiden deden hun schaatsen aan. Ze reden een paar rondjes over het ijs. De mensen die rondom de fontein wandelden en de passerende automobilisten die op de rotonde reden bekeken hun met enige verbazing.

Oscar trok onverwachts José naar zich toe. ‘Wat ruik je heerlijk’ zei hij tegen haar. Helaas kan ik de geur niet thuisbrengen’ zei hij alsnog. Ze glimlachte.

‘Ben ik eigenlijk de enige die altijd met je schaatst?’ vroeg ze aan hem.

‘Om eerlijk te zijn niet. Ik heb een paar vriendinnen gehad. Ze hielden niet van schaatsen’ antwoordde hij. Deze zomer had ik nog een relatie. Ik heb haar de bons gegeven. Ze vertelde mij vaak dat ze verliefd op mij was. Ze ging regelmatig vreemd.

‘Ze reed dus een scheve schaats Oscar?’

‘Dat kun je wel zeggen. Vaak schaatsten wij op haar favoriete kerstnummer: ‘It is a lonely Christmas without you…..’ Als ik dit kerstnummer hoor dan word ik weer sentimenteel José.’

‘Zo te horen heb je al menig teleurstelling meegemaakt Oscar.’

‘Helaas wel’ zei hij.

‘Zullen wij nog een rondje rijden?’ Ze pakte hem stevig vast. Na afloop van het schaatsen liepen ze gearmd richting het huis van Oscar. Ze hadden veel plezier gehad. Beiden besloten om elkaar binnenkort weer te ontmoeten. Een paar jaar later trouwde ze. Ze kregen twee kinderen. Elk jaar tijdens de vorst schaatste ze met hun gezin in de bevroren fontein en ze leefden ze nog lang en gelukkig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s