Gemis

 

 

Ik heb het apparaat nog niet zo lang. Daar bedoel ik mijn laptop mee. Zegge en schrijven drie jaar heb ik hem in mijn bezit. Ik kan hem simpelweg niet missen. Vroeger schreef ik mijn verhalen op een blocnote. Tijdens het schrijven van mijn tekst, die ik net op tijd heb opgeslagen op een USB-stick, zie ik een zwart scherm voor mijn gezicht opdoemen. Ik schrik van dit onverwachte incident. Het was sinds kort een genot om met mijn laptop te werken. Nu werkt hij mij tegen. Waar ik ook op druk, hij reageert niet meer. Dit gaat mij geld kosten denk ik vrijwel direct. Diezelfde ochtend breng ik mijn vertrouwde laptop naar de winkel waar ik hem ooit heb gekocht. ‘U bent de laptop een week kwijt mevrouw’ zegt de verkoper. ‘Met een week zonder laptop kan ik nog wel leven’ zeg ik. Hopelijk wordt het niet langer’ zeg ik weer. Hij noteert intussen mijn telefoonnummer.

Eenmaal thuis pak ik weer mijn oude blocnote die ooit dienstdeed. Bij het doorbladeren kom ik verhalen tegen die ik ooit heb geschreven. Schrijven en schrappen zie ik. Toch wel handig zo’n laptop waarmee je snel regels kunt wissen etc. Gemak dient nu eenmaal de mens, nietwaar? De week is bijna om. Driftig heb ik intussen mijn verhalen opgeschreven in mijn blocnote. Later moet ik dit alles weer intypen op mijn laptop.

Hoe zou het met mijn oude laptop zijn? vraag ik mij opeens af. Ik had nooit durven denken dat ik een apparaat zou missen en aan hem verslaafd zou zijn. Als een trouwe hond lag hij naast mij op mijn eetkamerstoel. Ik betrap mijzelf erop dat ik nu regelmatig misgrijp. Ik word ongeduldig en bel de computerwinkel op. ‘Ik sta op het punt om u op te bellen’ zegt de man. ‘Is mijn laptop gemaakt? roep ik enthousiast.’ ‘Helaas mevrouw, uw laptop is ter ziele.’ ‘Ter ziele?’ zeg ik dramatisch.’ ‘U kunt hem bij ons ophalen mevrouw?’

Ik hang de telefoon op en ga diezelfde middag mijn vertrouwde laptop ophalen. Naast de rekening die ik voor de reparatie moet betalen, ga ik met een oude- en nieuwe laptop naar huis. Het is een aanslag op mijn spaargeld. Sommige zaken komen onverwacht. Nadat de nieuwe laptop is geïnstalleerd stop ik mijn Usb-stick in het apparaat en ga ik verder met mijn verhaal waar ik een week geleden nog mee bezig was.

 

2 gedachtes over “Gemis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s