Hulp uit onverwachte hoek

Hulp uit onverwachte hoek.

 

Poes Mimi was een geval apart. In het weekend ging ze vaak mee met haar baasje Frank die elders een visstekje had. Samen liepen ze naar zijn roeiboot en gingen naar hun vaste plek aan het water. Frank was gek op vissen. Hij was alleen en had ooit het kitten opgehaald bij het plaatselijke asiel. Het dier zat in een grote kooi te wachten op een goed tehuis. Hij had zijn vinger door het traliewerk gestoken. Het poesje had hem een kopje gegeven. Dit dier zou hij meenemen.

Hij noemde haar Mimi. Na verloop van tijd had hij haar getraind om met hem mee te gaan naar het viswater. Mensen uit de buurt zagen het tweetal vaak lopen. Het was zo’n koddig gezicht. Een volwassen man die met de kat op stap ging. De poes kende de omgeving op haar duimpje. In de buurt van het water ging ze vaak naar de eenden toe. Ze vond ze interessant. Af en toe kwam er een eend naar haar toe zwemmen. Op een dag had Frank zijn leefnet verder weg van zijn stek in het water gehangen. Mimi ging naar de eenden toe. Een eend zag haar en kwam luidkeels naar haar toe gezwommen. Daarna zwom hij naar het leefnet. Mimi liep van de eend vandaan, die zich frequenter liet horen. Terug bij Frank begon Mimi hevig te miauwen.

‘Stil Mimi, je jaagt alle vissen weg’ zei Frank tegen haar. Ze bleef miauwen en rende van hem weg. Dat is vreemd dacht Frank. Hij klemde zijn hengel in een haak die verankerd zat in het gras en liep de poes achterna. Opeens hoorde hij een gekwaak. Hij keek in de rondte. Op het oog was er niets te zien. Net op het moment dat hij zich om wilde draaien om naar zijn stek terug te gaan, zag hij dat er een eend vastzat in zijn leefnet. Nu begreep hij dat Mimi en de eend hem wilde waarschuwen. Voorzichtig haalde hij zijn leefnet aan de kant en bevrijde de eend die niet gewond bleek te zijn.

Nadat hij de eend had teruggezet pakte hij z’n visspullen bij elkaar en ging samen met Mimi naar de roeiboot. Op de vlonder zag Frank een eend staan. Mimi liep ernaartoe. De eend begon te kwaken. Bij het wegvaren stond de eend er nog steeds, alsof hij zeggen wilde: ‘Bedankt allebei!’

mimi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s