De reddende engel

De reddende engel

 

Ik hoor een gesis. Waar komt dat vandaan? zegt mijn vader onverwachts tijdens het drinken van onze koffie. Samen met hem, mijn moeder en ikzelf zijn wij op visite bij mijn jongste zus en haar man. Het is avond. Mijn neefje van vijf jaar stapt zojuist de woonkamer binnen. Zijn haren zijn vochtig. Hij heeft zich gedoucht. Meteen loopt mijn zus naar de badkamer toe om dingen op te ruimen. Mijn vader en ik staan op en gaan polshoogte nemen waar het geluid vandaan komt. ‘Uit de badkamer!’ zeg ik tegen hem. Wij lopen er naar toe. Net voordat wij naar binnen willen gaan, horen wij een knal en glasgerinkel. Wij schrikken hevig.  ‘Help?’ Het badkamerkastje staat in brand!’ zegt een paniekerige stem.’ Dat is de stem van mijn zus. In het midden van de badkamer zie ik haar staan. Snel tapt ze water in een beker en wil deze gooien naar de badkamerkast die vlam heeft gevat. ‘Niet doen?’ zegt mijn vader luidt en hij trekt meteen de stekker uit het stopcontact, die in verbinding staat met het kastje. Van schrik laat ze de beker met water vallen. Vader pakt meteen een vochtige handdoek die voor het grijpen ligt op een krukje. Hij probeert de vlammen weg te slaan. ‘Je had geëlektrificeerd kunnen worden door de stroom’ zegt hij tegen haar. Ik sta te trillen op mijn benen. Met z’n drieën moeten wij van de schrik bekomen, als het vuur door vader is gedoofd. ‘De badkamer maak ik later wel schoon, zegt mijn zus nerveus. Ik zie dat de ruit van het badkamerkastje kapot is. Op de stenen vloer liggen flesjes met after shave en diverse parfums. ‘Kijk!’ zegt mijn vader ‘de doppen, die normaal vastzitten aan de flesjes zijn er af gesprongen. Overal ligt vloeistof. Hoelang stond de tl-buis in het kastje aan?’

‘Bijna de hele avond pa.’

‘De kast is oververhit geraakt door de warmte van de tl-buis. De alcohol heeft vlamgevat die in de vloeistoffen zit’ zegt hij alsnog.

‘De kast stond inderdaad erg vol met flesjes pa. Als ik niet in de badkamer was geweest, had ik het vuur te laat ontdekt. Ik had tijdig het tl-licht uit moeten doen.’ Wij gaan terug naar de woonkamer en vertellen mijn moeder en mijn zwager wat er  zojuist is gebeurd. Ze schrikken. ‘Pap, jij bent onze reddende engel, zegt mijn zus met betraande ogen.

2 gedachtes over “De reddende engel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s