Herinneringen aan Giethoorn

 

 

 

Eindelijk was ons schoolreisje aangebroken. Twee klassen van de lagere school gingen mee. Het was een uitwisselingsreis. Een klas vertrok naar Giethoorn en de andere had als standplaats  Duitsland. De koffers werden ingeladen in beide touringcars. Met mijn klasgenoten, waartoe ook mijn neef behoorde, arriveerden wij die ochtend in Giethoorn. Ons was verteld dat er een vakantiewoning was die midden op een grote plas lag. Je kon er met een zogenaamde punter, een platte boot, vanaf het dorp naar toe varen.

Samen met alle koffers gingen wij op weg naar ons vakantieverblijf, het ‘Kraggenhoes’. Zo voeren wij door de smalle sloten richting de grote plas. Een aantal jongens waren wat uitbundig. Ook mijn neef die onverwachts tegen een van de koffers aanstootte en deze deels over boord viel. De man, die met een lange stok, de boot verplaatste door het water werd boos. Gelukkig was er een jongen die nog net de koffer onderschepte.

‘Weten jullie wel dat het water hier drie meter diep is en erg drassig. Alles wat overboord valt is bijna niet meer te vinden’ zei hij met luidde stem. Een van de leerkrachten, pakte mijn neef in zijn kraag en gaf hem een reprimande. De koffer was gedeeltelijk drijfnat, dus ook de inhoud, bleek later.

Bij aankomst in het houten huis, kregen wij van een van de drie leerkrachten het huishoudelijk reglement te horen. Iedereen pakte zijn koffer en bracht deze naar de slaapzaal. De natte koffer bleek van een meisje te zijn die niet blij was met haar natte kleding. Er was een wasmachine aanwezig, maar geen droger. De kleding werd over de balustrade gehangen om te drogen.

Maar waar was de koffer van mijn neef Eddy? Was deze soms in de touringcar achtergebleven? Het was een tijd dat men nog geen telefoons op zak had. Na enig speurwerk bleek inderdaad dat zijn koffer niet aanwezig was. Hoe nu verder? Hij kon onmogelijk een week in dezelfde kleding blijven rondlopen. Een leraar zou het touringcarbedrijf opbellen in het plaatselijke café en moest met een van de punters weer terug varen naar het dorp. Na onderzoek van het touringcarbedrijf, bleek dat zijn koffer per abuis was meegegaan naar Duitsland. Voorlopig moest Eddy het die week  doen met de kleding die hij aanhad. Een lerares had aangeboden om zijn kleding te wassen. Hij mocht tijdelijk haar badjas lenen tijdens deze hilarische schoolreis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s