Vereeuwigd

Vereeuwigd

 

Mollige vrouwen liggen de laatste eeuwen niet zo goed in de markt. Uitzonderingen daargelaten. In sommige landen zijn ze juist erg gewild. Een vrouw met een vol figuur krijgt doorgaans goed te eten en zijn daardoor een aantrekkelijke partij. Sinds de broodmagere mannequins hun intrede deden, bleken ze voor veel mannen interessant te zijn. Mollig was uit. Poeders, pillen en andere vermageringskuren werden door menig volslanke vrouw aangeschaft om aan deze vermageringsgril mee te doen.

Tijdens een schilderijententoonstelling van kunstschilder Rubens viel het mij op dat de vrouwen die hij schilderde volle borsten en heupen en benen hadden. Op geen van zijn schilderijen heb ik kunnen ontdekken dat hij voorkeur had voor magere vrouwen. Blijkbaar ging zijn voorkeur uit naar, zoals wij dit vandaag de dag noemen, de dikke dames.

Een hot item is momenteel de moderne versie van de vrouwen van Rubens. Met primaire kleuren geschilderde dikke dames op doek. Deze schilderijen hangen nu in menig huis. Deze vrouwen hebben ook een maatje meer met aan hun zijde een of meerdere mannen die hun blijkbaar wel zien zitten onder het genot van een hapje en een drankje.

Vrouwen met een vol figuur zijn er altijd al geweest. Vandaag de dag zijn deze vrouwen blijkbaar te laat geboren. In de tijd van Rubens en bij sommige van zijn tijdgenoten, werden mollige vrouwen voorgoed vereeuwigd op diverse schilderijen.

Er is dus nog hoop. Mollig zijn is blijkbaar weer in en mager………?

Advertentie

2 gedachtes over “Vereeuwigd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s