Een creatieve cake

 

 

In de tijd dat ik voor de eerste keer op mijzelf ging wonen, nodigde ik kort daarna mijn ouders uit om mijn interieur te bewonderen. In plaats van koek te presenteren, leek het mij leuk om mijn eerste cake te bakken, maar dan een met krenten en rozijnen. Ooit had ik voor mijn verjaardag een kookboek gekregen, waarin ook recepten stonden om een cake, appeltaart, koekjes en diverse andere taarten te bakken.

Uitgebreide bakbenodigdheden had ik nog niet, alleen een mixer. Ik kocht een cakeblik met toebehoren. Nadat ik ook de ingrediënten voor het bakken van de cake had gekocht, samen met de krenten en rozijnen, ging ik aan de slag. Stap voor stap ging ik te werk op die zondagochtend. Mijn ouders zouden in de middag op visite komen.

Nadat ik de krenten en rozijnen door het beslag had gedaan vulde ik het blik en deed het cakemengsel in de oven. Na verloop van tijd rook ik een heerlijke geur vanuit de keuken. Intussen waren mijn ouders gearriveerd.

Toen de cake klaar was, haalde ik deze voorzichtig uit het blik. Stomverbaasd zag ik dat de krenten en rozijnen boven op de cake lagen in plaats van in de cake, alsof ze er zojuist door mij waren opgelegd. De cake was geheel intact. Ik moest hardop lachen, waarop mijn ouders op mijn gelach de keuken binnenkwamen.

‘Je bent vergeten de krenten en rozijnen te wellen’ zei moeder meteen.

‘Het is beslist geen misbaksel’ antwoorde mijn vader. ‘Hij ziet er door de krenten en rozijnen zelfs nog apart uit.’

‘Zal ik mijn creatieve cake dan maar gaan aansnijden’ zei ik gekscherend. Die middag genoten wij van mijn eerste baksel die overigens goed smaakte ondanks de krenten en rozijnen door het cakemengsel naar de bodem waren gezakt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s