Haastige spoed……

 

 

Vandaag de dag kun je worden opgenomen in een ziekenhuis in de regio. Dit gebeurde mij vier jaar geleden. Net voor ik het weekend inging kreeg ik een infectie aan mijn rechterwijsvinger. Op een zeker moment begon mijn vinger te kloppen en werd deze pijnlijker. Meteen belde ik de huisarts, die mij doorverwees naar de huisartsenpost van het ziekenhuis in onze woonplaats.

‘Dat ziet er niet zo goed uit mevrouw’, vertelde de arts ter plekke. Omdat u diabeet bent moet u meteen opgenomen worden in het ziekenhuis. Helaas zijn er twee chirurgen momenteel met verlof. U moet uitwijken naar een ander ziekenhuis in de regio. Meteen vertrekken is zaaks, anders loopt u gevaar op bloedvergiftiging.

In eerste instantie gingen wij terug naar huis. Er moesten wat spullen worden ingepakt voor de opname in het ziekenhuis. Meteen daarna vertrokken wij.

Mijn man en ik waren ons een hoedje geschrokken. De arts belde intussen het desbetreffende ziekenhuis dat wij er aan kwamen. Ondanks het vijfentwintig minuten rijden was, had ik het gevoel dat het erg lang duurde voordat wij waren gearriveerd in de stad.

Eindelijk waren wij ter plekke. Omdat het druk was in de parkeergarage van het ziekenhuis, zochten wij naarstig naar een parkeerplaats. Eindelijk zagen wij een plekje. Ik was zo zenuwachtig over hetgeen de arts mij had gezegd, dat mijn man in  aller haast de auto neerzetten op de plek en wij zo snel als wij konden, het ziekenhuis binnengingen. Na de aanleg van het infuus en andere zaken bleef mijn man nog een poosje in het ziekenhuis om daarna naar huis te gaan. Inmiddels was het donker.

De operatie was gelukt. ‘Het scheelde maar een haartje dat u uw wijsvinger kwijt was. Deze kreeg al een grijze kleur, mevrouw’ vertelde de chirurg aan mij, nadat ik weer terug op de zaal was. Na twee dagen mocht ik naar huis en moest ik kort revalideren om mijn stijve vinger te bewegen. Dat ging nog niet zo gemakkelijk. Een maand later viel er een enveloppe in de bus van het Justitieel Incasso bureau.

Waarom kregen wij deze envelop? vroegen wij ons af. Het bleek dat wij op de bewuste dag van mijn ziekenhuisopname met onze auto op een invalideparkeerplaats stonden. In de haast had mijn man de markering op de vloer niet gezien.

Boete 370,00 euro. Wij hadden beter uit moeten kijken. Haastige spoed is zelden goed.

Advertentie

2 gedachtes over “Haastige spoed……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s