Afgewezen

Afgewezen

 

‘Proficiat! je contract is verlengd voor onbepaalde tijd, zegt mevrouw Brekelmans tegen José, een van de secretaresses uit haar team. Ons team heeft vanaf het begin dat je hier werkt geen twijfels over jou gehad. Je functioneert goed, bent flexibel en betrokken bij je werkzaamheden. Ze zegt dit met een vriendelijke toon. José hoort haar aan. Zij denkt daar anders over dan de directeur. Zij heeft wel haar twijfels over haar collega’s. Vaak is het eenrichtingverkeer tussen hen. Zo coulant ze tegen haar collega’s is, zo egoïstisch zijn ze tegen haar.

Het valt mevrouw Brekelmans op dat José niet enthousiast op het goede bericht reageert. Ze weet dat de jonge vrouw die voor haar zit niet zo’n prater is, serieus is en gemotiveerd. Haar sociale vaardigheden zijn hoog, weet ze.

‘Bedankt, mevrouw Brekelmans dat u mij een contract aanbiedt voor onbepaalde tijd. Ik zou er blij mee moeten zijn. Helaas kan ik dit niet aannemen. Al snel valt het mij op dat een aantal collega’s mij niet accepteren. Ik word door hun buitengesloten en ben alleen maar goed om naar hun pijpen te dansen. Ook krijg ik recent van een collega een sneer dat ik van het platteland kom en niet uit de grote stad. Dit alles maakt mij verdrietig.

Ze ziet dat mevrouw Brekelmans aandachtig naar haar luistert. Ik wil u bedanken voor het vertrouwen dat u in mij hebt, maar ik neem alsnog terstond afscheid. Ze komt overeind uit haar stoel en geeft mevrouw Brekelmans een hand, recht haar rug en zegt nogmaals: ‘U begrijpt dat ik geen behoefte heb om nu mijn oncollegiale collega’s de hand te schudden. Daaraan heb ik totaal geen behoefte. Ze loopt naar de deur, verlaat voorgoed het kantoorpand en laat een stomverbaasde mevrouw Brekelmans in de directiekamer achter.

 

Advertentie

2 gedachtes over “Afgewezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s