Uit de kast (N.a.v. de schrijfopdracht ‘Opstapelen’

 

Leo was sinds kort uit de kast gekomen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Hij had de moed gehad om wat dameskleding aan te schaffen. Eerst bij een tweedehandswinkel. Stel je voor dat hij bekenden zou tegenkomen in een dames kledingzaak. Hij had drie jaar geleden Thea ontmoet via een datingsite. Hij vond haar stoer. Ze was het type manwijf. Eigenlijk was er niets vrouwelijks aan haar. Toch had hij haar uitgekozen uit vier vrouwen. Het klikte meteen tussen hen.

Op een dag had hij Fred ontmoet. Bij het gezamenlijk uitstappen uit de tram botsten ze tegen elkaar op. Er was een moment van lichamelijk contact. Leo werd erdoor geprikkeld. Zo’n gevoel had hij bij Thea nooit gehad. Ze moesten beiden lachen om dit onverwachte incident. Na een paar weken zagen ze elkaar weer in dezelfde tram. Toen vroeg Fred aan hem om gezamenlijk ergens koffie te gaan drinken in de stad.

Aan tafel in het café observeerde Leo hem. Fred was een heer. Hij droeg een mooi maatpak en suède schoenen. Hij had een goede smaak. Thea, daarentegen liep vrijwel dagelijks in een T-shirt rond met een sportbroek aan. Ze had meer mannelijke trekken. Zeker haar manier van lopen. Toch had hij ooit voor haar gekozen.

Na de afspraak met Fred, merkte hij dat hij hem aantrekkelijk begon te vinden. Hoe moest het nu verder gaan met Thea? vroeg hij zich af. Af en toe sliep ze bij hem. Toch had ze haar eigen huis. Hij had gemerkt dat hijzelf langzamerhand begon te veranderen.

‘Wat ben je onrustig Leo’ had Thea tegen hem gezegd toen hij bij haar was. Hij had haar in het begin van hun relatie verteld dat hij anders was dan alle andere mannen. ‘Dat had ze al opgemerkt bij hun eerste kennismaking. Ze had er vrede mee’ had ze geantwoord.  

Zowel geestelijk als lichamelijke merkte hij een sterke verandering. In zijn jeugd was hem ook al bepaalde dingen opgevallen. De ene keer had hij oog voor meisjes en het andere moment trok zijn aandacht meer naar jongens.

Zojuist had hij wat dameskleding gekocht met een petticoat, die hij bij thuiskomst verstopte tussen het spiraal en het matras van zijn bed. Hij had, op het verzoek van Fred, bij hem thuis een jurk gedragen, waarop Fred had geantwoord dat hij hem nog aantrekkelijker vond.

Zijn gevoelens werden heen en weer geslingerd tussen de stoere Thea, die niets vrouwelijks had, behalve dan haar stevige borsten en de aantrekkelijke Fred.

Zijn broer Ton had ooit tegen hem gezegd, dat hij anders was dan hijzelf. ‘Volgens mij eet je van twee walletjes Leo’ vertelde hij hem. Je zal vroeg of laat toch een keuze moeten maken tussen een vrouw of een man?’

Diep in zijn hart wist Leo dat zijn broer gelijk had. Al lange tijd gingen de gevoelens met hem op de loop. In zijn pubertijd had hij een seksuele ervaring gehad met een klasgenoot. Fred had aan hem gevraagd om bij hem te gaan wonen.

Hoe moest hij dat tegen Thea zeggen. Ondanks hij nooit verliefd op haar was geweest en hij haar meer zag als een maatje, had hij het er moeilijk mee om zijn keuze aan haar te vertellen.

Fred was zijn grote liefde geworden.

Thuisgekomen kwam het hoge woord eruit. Thea luisterde.

‘Weet je Leo, ik ben blij dat je zo eerlijk tegen mij bent. Al enige tijd wil ik ook jou wat vertellen. Ik wist al vrij snel dat je vroeg of laat uit de kast zou komen. Heb je nooit gemerkt dat ik met hetzelfde probleem worstelde. Ik zag je meer als een goede vriend dan een relatie. Daarom hield ik mijn eigen woning aan.

Enige tijd geleden heb ik Tilly ontmoet. Ze is mijn naaste collega geworden. Net als jij en die Fred hebben wij besloten om met elkaar verder te gaan. Vandaag is de dag aangebroken om jou mijn verhaal te vertellen.

Het enige dat nog hoorbaar was in de ruimte waar ze beiden stonden was hun zucht van verlichting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s