Voor geen gat te vangen

naamloos-schooltas

 

 

Papa, ik wil fietsen roept onze dochter van vier. Papa haalt het fietsje met de zijwieltjes uit de schuur. Direct stapt ze erop en rijdt de hoek om van de schuur. Even is ze uit beeld. Zo snel hij kan loopt hij zijn dochter achterna. Ze rijdt snel en is nu bijna bij de weg waar de auto’s rijden.

‘Stop Laura’ roept hij, daar is het gevaarlijk. Zijn kleine meid is beslist niet bang. Hij roept haar weer en ze maakt aanstalten om rechtsomkeer te maken.

Kleine meisjes worden groot en niet veel later geeft ze aan dat de zijwielen eraf moeten. Papa heeft het nog niet gedemonteerd, of ze stapt op haar fietsje, valt tegen een muurtje en rijdt al slingerend verder.

Onze dochter is een stoere meid. Vriendinnen heeft ze niet op de lagere school. Die vinden haar te ondernemend en stoer. De jongens van haar leeftijd komen haar ophalen om te gaan voetballen. Op een keer schopt een van de jongens een bal te hoog waardoor deze vast blijft zitten tussen de takken van een grote boom. Niemand durft de bal eruit te halen alleen zij. Zonder blikken of blozen klimt ze op de schouders van een vriendje die tegen de boom aanleunt. Voordat de jongens het door hebben zit ze in de boom. Ze gooit de bal naar beneden. Nu moet ze nog uit de boom zien te komen. Ze vraagt een vriend om hulp te gaan halen. Er komt een man met een ladder aan. Wat later voelt ze weer het gras onder haar voeten.

Ze is een tenger meisje met lang blond haar. Jurken en rokken draagt ze liever niet. Die vindt ze maar niets en draagt alleen maar denimbroeken.

Inmiddels is ze vierentwintig. De jongens kijken anders naar haar. Ze raakt verliefd, gaat uit, sport en danst. Ze heeft geen jurk, alleen maar broeken. Ze  koopt een paar vlotte, eigentijdse jurken. Het is een metamorfose. De stoere meid verandert in een leuke, vlotte vrouw. Jongens volgen haar met hun ogen. Ze is voor geen gat te vangen en blijft haar vrienden trouw.

Ze trekt haar eigen plan, is ondernemend en weet goed wat ze wil. En wij zijn trots op haar als ouders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s