Face to Face

naamloos-zelfportret-gemma

Face to Face

 

‘Wat ben jij verandert door de jaren heen’ krijg ik via een privéberichtje binnen op Facebook. De persoon in kwestie wiens naam ik niet noem is een buurjongen waarmee ik in mijn jeugd optrok. De manier waarop hij dit schrijft geeft mij een onaangenaam gevoel. Natuurlijk ben ik veranderd, wie niet? Er zit notabene een half mensenleven tussen ons. Ik kende hem als een aardig persoon. Wij hadden samen de grootste lol.

‘Je gezicht is wel hetzelfde gebleven, maar je bent molliger geworden, schrijft hij weer. ‘Toentertijd was je slank, zelfs mager. Waar is je lange blonde haar?’

Hallo, denk ik bij mijzelf. Is hij soms stil blijven staan ergens in de jaren zestig. Een mens wordt toch ouder als het goed is. Altijd zijn er uitzonderingen op de regel. Je hebt mensen die qua uiterlijk nooit veranderen, maar het merendeel toch wel. Word ik nu afgerekend op mijn figuur door een buurjongen die ik recent heb toegevoegd op Facebook. Dit voelt niet goed.

Wat verbeeldt hij zich eigenlijk wel. Ik bekijk hem op zijn profielfoto en herkende hem in eerste instantie niet toen hij zich aanmelden. Wel aan zijn voor- en achternaam. Om eerlijk te zijn is zijn krullende haar van toen met de noorderzon vertrokken. Er is geen haar op zijn hoofd meer te bekennen. De kaalslag van deze tijd. Tondeuses gaan de laatste jaren grif van de hand voor sommige mannen. Bepaalde trekken in zijn gezicht herken ik nog wel. De lust om te vragen hoe zijn jaren zijn verlopen, staat nu op een laag pitje.

Ik wil niet in de verdediging gaan om hem te vertellen dat al vrij snel mijn gezondheid mij in de steek liet. Zelf houd ik er niet van om mensen te stigmatiseren over hun uiterlijk. Maar wie de bal kaatst krijgt hem wel terug.

Die aardige buurjongen van toen is in mijn ogen een kwallenbal geworden. Iemand die met zijn oordeel klaar staat, voordat hij weer kennis heeft gemaakt met zijn buurmeisje, is geen Facebookvriend.

Ik wil geen Face to Face meer met hem. Net zo snel dat ik hem als Facebookvriend heb toegevoegd, knikker ik hem er meteen uit.  

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s