Stillevens

k6481980_35

 

Tijdens een wandeling door het bos, schittert er iets in mijn oog. De zon staat hoog aan de hemel. Zou het een stukje blik, glas of iets anders zijn? Ik loop ernaartoe. Het blijkt een speelgoed vrachtauto te zijn die onderaan een berkenboom staat. Een zonnestraal priemt in de kleine autospiegel. Ik kijk om mij heen. In de nabije omtrek is er geen kind te zien. Enkele mensen lopen voor mij uit. Zouden ze het speelgoed ook hebben gezien? Het vreemde is dat de vrachtauto keurig overeind staat, niet omgegooid of zo. Het staat er alsof er elk moment mee gespeeld gaat worden. Ik wacht een paar minuten om te zien of er soms een kind zijn speelgoed mist en misschien in de buurt is.

Er gebeurt helemaal niets en ik besluit om verder te lopen. Nog geen paar passen verwijderd van het vrachtautootje staat een kunststof paardje van het merk Little Pony. Hier heeft waarschijnlijk een meisje meegespeeld. De pony oogt alsof het zojuist is aan komen lopen. Het is niet vuil of verweerd. Meteen doemen er een paar vragen bij mij op. Komt het kind of de kinderen nog terug? Zijn ze in de buurt? Wat is de reden dat het speelgoed is achtergelaten? Zo af en toe kom ik tijdens mijn wandeling mensen zonder kinderen.

Waarom en wanneer het speelgoed in het bos, dat ik zojuist verlaat, is neergezet zal voor mij een raadsel blijven. Misschien is er ergens een kind verdrietig of heeft het speelgoed bewust achtergelaten. Kinderlijke fantasie is soms ongrijpbaar. Zou een andere bezoeker na mij het speelgoed misschien meenemen? Hoe het went of keert, voor mij blijven het twee stillevens achtergelaten in het bos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s