Melk vel

mooie-koffie-achtergronden-hd-koffie-wallpapers-afbeelding-foto-19

 

Op visite bij mijn oude buurvrouw krijg ik een kop koffie aangeboden. Ik neem plaats bij het raam. Ze is een plantenliefhebber zie ik. Op de vensterbank staan diverse soorten. Ik kijk in de rondte. Alles is zo netjes in het huis dat ik mij amper durf te bewegen.

Ze zet de koffie voor mij neer op het smyrna tafelkleed.

‘Wat lief dat je het postpakket voor mij hebt aangenomen. Het was best een grote doos’ zegt ze tegen mij.

‘Dat maakt niet uit hoor. Ik was zelf net thuisgekomen van mijn werk toen de postbezorger voor mijn deur stond’ gaf ik als antwoord.

Tijdens mijn gesprek zag ik in een oogwenk een melk vel drijven in mijn koffie. Jakkes dacht ik meteen. Mijn buurvrouw ging verder met haar verhaal. Ik kon mijn ogen maar niet van mijn kop koffie afhouden.

‘Je koffie wordt nog koud als je deze niet opdrinkt’ zei ze na een tijdje.

Eerlijk gezegd had ik geen dorst meer bij het zien van het intussen verschrompelde vel. Doordat ik mijn gedachten erop had gevestigd, luisterde ik amper naar haar gesprek. Onverwachts stond ze op en liep richting de keuken. Ik moest wat verzinnen om mij van het vel te verlossen. Met een theelepel weghalen had geen zin. Het vel zou vastplakken. Ik moest mijn suiker nog door de koffie roeren.

Ik moest het kwijt. Bij het zien ervan ging ik bijna over mijn nek. Snel handelen was zaaks. De enige optie was om het te deponeren in de aarde van een dichtstbijzijnde plant. Gelijktijdig schrok ik van deze gedachte. ‘Stel je niet aan, zei een stemmetje in mijn hoofd. Gedraag je!’

Nu of nooit dacht ik alsnog en meteen schepte ik het vel uit de koffie. Net op het moment dat ik deze handeling wilde doen, kwam de buurvrouw weer de kamer binnen. Vliegensvlug stopte ik het lepeltje met vel en al in mijn mond. Ik rilde. Zou ze mijn handeling hebben gezien? vroeg ik mij af.

Ze ging weer tegenover mij zitten en zei vrijwel direct. ‘Er hangt een vel langs je lip.’

Ik stond meteen op, begon te kokhalzen en liep direct naar het toilet in de hal.

Bij terugkomst in de woonkamer zei ze alsnog: ‘De volgende keer zet ik wel thee voor je.’ Ik knikte. Met het schaamrood op mij kaken liep ik de voordeur uit.

 

4 gedachtes over “Melk vel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s