Koopstromenonderzoek 2016

 

 

Vanmiddag zat er tussen de post een enveloppe van de Provincie Zuid-Holland. In plaats van een brief zat er een mooi bedrukte kaart in verzonden namens drie provincies, DTNP en van I&O-research. Aan de bewoners van dit adres stond er op de enveloppe.

‘Doe mee aan het Randstad Koopstromenonderzoek 2016’ stond er vermeld.

Of wij mee wilde doen aan een onderzoek oftewel het invullen van een enquête. Gelijktijdig vroeg ik mijzelf af of ik weer het haasje was. Door de jaren heen heb ik al verschillende enquêtes ingevuld voor derden.

Onze gemeente en de provincies zetten zich samen in met de winkeliers voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en vooral voor een compleet winkelaanbod. Zoals iedereen wel weet ziet men vrijwel overal leegstand van winkels. Zeker in de Randstad is dit het geval. De brandende vragen zijn: ‘Waar koopt u boodschappen, uw kleding en schoenen? Koopt u op internet? Hoe tevreden bent u over het winkelaanbod in uw stad of dorp?

Eerlijk gezegd ben ikzelf de laatste jaren ontevreden over het winkelaanbod in mijn stad. Veel winkels zijn dicht alsook twee winkels waar ik graag kocht. Wat doet een mens dan? Op onderzoek uit gaan in de regio. Daar blijkt hetzelfde probleem te spelen.

Op internet blijkt nog wel van alles te koop te zijn. Geen gesloten winkels meer in de steden, die ook de verpaupering in de hand werken. Natuurlijk is kopen op internet debet aan de sluiting van winkels, maar dat is het niet alleen. De eigenaars van winkels betalen soms torenhoge huren die niet meer op te brengen zijn. Internet is dus niet alleen de boosdoener.

De tijden veranderen blijkbaar, zeker met de automatisering. Je hoeft de deur niet meer uit en vrijwel alles wat je koopt wordt thuisgebracht. Natuurlijk is winkelen veel leuker. Tegen wil en dank gaan sommige middenstanders mee met internet om hun producten aan de mens te brengen.

Internet is de toekomst zegt men. De gemeentes en provincies trekken nu aan de bel. Door deze vragenlijst wil men eindelijk eens weten of men winkelt in de steden of dorpen of producten koopt op internet.

De tijd zal leren of de leegstand zal doorzetten of niet. De winkelsteden worden dan spooksteden, tenzij er een wonder geschiedt. De automatisering is niet meer weg te denken in ons leven, dat is een ding wat zeker is.

Als dank krijg ik een waardebon, maar waar moet ik deze inleveren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s