Cadeaubonnen

 

 

Van een van de bekende loterijen ontving ik vorig jaar een aantal keren een prijs. Het eerste cadeau bleek een kookboek te zijn. Die is voor onze dochter dat ik meteen. Ze is nogal een kookfanaat die van verschillende liflafjes houdt. Zelf ben ik niet zo’n fan van kookboeken. Als ik een recept nodig had dan lag het kookboek naast mij op de aanrecht. Was ik met de ingrediënten bezig dan moest ik soms een pagina omslaan, waardoor het mooie boek soms vlekken opliep of ezelsoren.

Ik herinner mij nog dat ik kort daarna een kookboekstandaard kocht. Toch ontkwam ik er niet aan om weer de pagina’s om te moeten slaan. Tussendoor waste ik dan weer mijn handen. Nee, kookboeken zijn niet aan mij besteed. Liever maar een kant en klaar recept van de supermarkt die op de kleintjes let of een knipsel uit een kookmagazine.

Op een dag viel een cheque van de dierentuin in Rhenen in de brievenbus. Daar waren wij ooit naar toe geweest. Omdat wij daar niet naar toe gingen, vroeg onze dochter om de bon te schenken aan haar collega die een jong gezin had. Ze was er blij mee. Als dank kreeg ik een aardig presentje dat ze had gekocht in de dierentuin.

Kort daarna las ik op een enveloppe die in op mijn deurmat lag: ‘Gefeliciteerd met uw prijs.’ Er zat weer een cheque in. Een kookboek van Jamie Olivier.

Een paar maanden later kreeg ik een bon voor een dagje Welnesscenter ergens in het midden van het land. Aangezien mijn man en ik geen types zijn om in een sauna etc. te vertoeven, gaf ik de bon aan een kennis. Ze was er blij mee.

‘Je bent nu al je cadeaus kwijt’ zei mijn man op een avond.

‘Als ik niets met deze prijzen doe, blijven ze maar liggen’ antwoordde ik.

Sinds kort woont onze dochter samen met haar vriend.

‘Wij hebben toch nog ergens kookboeken liggen mam?’ vroeg ze recent.

‘Ik wil voor mijn vriend zijn ouders en voor jullie gebak maken. Ongetwijfeld zal er wel iets in staan.’

‘Neem de mengkom met mixer ook maar mee. De tijd dat ik cake of appeltaart maakte is allang verleden tijd. Gemak dient de mens en de bakker is om de hoek’ zei ik.  

Met een blij gezicht ging ze huiswaarts. De prijzen van de loterij hadden hun bestemming gevonden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s