Verhuizen in huis

$(KGrHqF,!ocFCreMbg(6BQ0R(qt2Ew~~60_84

 

Afgetaaid zit ik vanmorgen op mijn bank. De woonkamer en de zolder gingen gisteren op de schop. Wat kan een mens bewaarziek zijn. De nieuwe meubels zijn gisterenmiddag gearriveerd. Het gratis ophalen van onze nog zo goed als nieuwe grenen meubels liep niet zonder slag op stoot. De grenen open haard, Cd-kast, salon- en eetkamertafel en een kastje mochten mee. Een van de chauffeurs deed moeilijk over een bijbehorende hoek tv-kast waarin ook nog ruimte is voor audioapparatuur.

‘Ik heb gisteren een coördinator van jullie stichting opgebeld dat de bijbehorende tv-kast meegenomen kon worden’ vertelde ik de man. Hij was helaas doofstom en bleef maar ‘nee’ schudden met zijn hoofd. Hij verstond mij wel. Ik sprak met zijn collega dat alle meubels qua stijl en houtsoort bij elkaar hoorden. Waarom zijn collega de kast niet meenam was voor mij een raadsel?

‘Wat is dan de reden?’ vroeg ik aan de dove. Zijn collega vertaalde mijn vraag met handgebaren.

‘De kast is niet aantrekkelijk voor ons en is onverkoopbaar mevrouw’ vertaalde zijn collega, die keurig ABN sprak.

‘Dat is voor mij erg jammer. Vanmiddag worden mijn nieuwe meubels gebracht en staat de tv-kast in de weg. Ik kan hem in mijn eentje niet op mijn bult sjouwen. Trouwens als deze nog goed uitziende kast onverkoopbaar is schenk hem dan aan het Leger des Heils voor mensen die soms geen cent te makken hebben?’

Omdat wij niet tot een besluit kwamen, belde de man zijn coördinator en mocht de tv-kast alsnog meegenomen worden.

Vanochtend moest ik denken aan mijn grootvader die ooit handelden in tweedehands meubelen. Hij had zich in zijn graf omgedraaid.

Natuurlijk begrijp ik dat vandaag de dag meubeltrends regelmatig veranderen. Niet iedereen koopt frequent nieuwe meubels behalve dan jonge starters en pasgetrouwde stellen. Na zestien jaar tegen het grenen aangekeken te hebben, wilden wij een modern interieur. Onze goederen zagen er nog puik uit. Veel mensen zijn vandaag de dag erg verwend. Ze kopen frequent diverse spullen. Anderen kunnen dit door te kort aan financiën niet doen. Helaas worden goede meubels soms vernietigd, die bij anderen een tweede kans zouden kunnen krijgen. Tweedehands meubels en andere zaken worden tegenwoordig grif gekocht. Vooral antieke spullen zijn favoriet, maar ook meubels die door de koper een metamorfose ondergaan en worden geschilderd. Grenen is daar een goede houtsoort voor. Alsnog hoop ik dat onze tweedehands spullen nog een tweede leven krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s