Op de schop

 

 

Na 16 jaar heb ik vandaag mijn grenen meubels van de hand gedaan. Een charitatieve instelling heeft ze meegenomen. Humanitas krijgt geld door de verkoop van deze meubels. ‘’ Ze zien er nog puik uit mevrouw’ zei de chauffeur die de meubels op kwam halen. Helaas is grenen uit de tijd’ zei hij weer.

‘Dat weet ik ’antwoorde ik. Dat is de reden dat ik nu wat moderne meubels heb aangeschaft.

 

Het afscheid deed mij herinneren aan de gezellige uurtjes bij de open haard, die zojuist door twee mannen werd meegenomen. Wie zal er nu bij deze haard gaan zitten, vroeg ik mij gelijktijdig af.

 

Het grenen Cd-kastje moest kosten wat kost blijven van mijn man. Zonde om weg te doen zei hij. Ik zet het op zolder neer voor de Cd’s die ik niet frequent afspeel.

 

De salontafel met z’n mandjes heeft veel dienstgedaan. Hoe meer mandjes, des temeer rommel. Waxinelichtjes, luciferdoosjes, muziek-Cd’s, zak pinda’s, van alles verdween in de mandjes. Die tijd is nu voorbij. Salontafels hebben wat te verduren. Kringen van hete theeglazen, vlekken en kale plekken zijn vakkundig door mijzelf verwijderd. Het bovenblad is geschuurd en in de olie gezet. Hetzelfde geldt voor een klein kastje voorzien van laadjes. Ook daar verdween het een en ander in. Wat heeft een mens toch een verzamelwoede.

 

De hoek tv-kast is ook een verhaal apart. Door de opstelling van het meubilair hebben wij en onze gasten door de loop der tijd nooit recht voor de tv gezeten. Nee, nooit meer een hoekkast.

 

Als laatste ging mijn eetkamertafel de deur uit. Daar heb ik wat uurtjes aan gezeten. Naast het gezamenlijk eten, deed de tafel dienst als tekentafel. Ik maakte quilts en geborduurde kaarten, ik las er mijn magazine en vooral schrijf ik mijn verhalen. Twee laden zaten erin, waarin bijna alles in verdween. Met een beetje weemoed zag ik ze een voor een vertrekken. Ik hoop dat andere mensen er nog veel plezier aan beleven.

 

De nieuwe meubels zijn zojuist binnengebracht. Ze zijn niet met de vorige meubels te vergelijken en zijn moderner, eigentijdser. Ik hoop er net zoveel plezier mee te hebben als de vorige die elk hun eigen verhaal hadden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s