Algeciras

media_xl_1657366

De zon brandt op mijn klamme huid. Er hangt een verzengende hitte. Er is zelfs geen zuchtje wind. Wel een ondragelijke stank van rotte vis in het havengebied van de Spaanse havenplaats Algeciras. In de buurt is een visfabriek. Ik moet er bijna van kokhalzen. Ik ben nog niet zo lang in deze stad. Zoals iedereen doe ik mijn boodschappen in het oude centrum. Het is nog geen siëstatijd. Toch hangt de zon als een koperen ploert boven mijn hoofd. Voor de zoveelste keer neem ik een slok van mijn koele water die ik steevast meeneem in mijn schoudertas.

‘Jij boft maar dat je heerlijk in Spanje vertoeft, vertelde een vriendin mij voordat ik vertrok.’

Ze moest eens weten. Zwemmen biedt verkoeling, maar 24 uur in een zwembad liggen gaat mij iets te ver. Het zand op het strand is bijna niet te belopen, dus slippers aan is zaaks. Ik kan ook niet wennen aan de hoeveelheid vliegen die rondzwermen rond de marktkramen. Vooral als er vlees of vis wordt verkocht. Hoe kunnen de Spanjaarden die hier wonen functioneren. Er zijn toch ook mensen die op kantoor of een bank werken en binnen vertoeven.

Voor degenen die werkzaamheden buiten hebben lijkt het mij een zware dobber. Zelfs in de avond als de zon allang is vertrokken voelt het nog warm. Krekels sjirpen alsof het een lieve lust is. Hoe vaak sta ik dagelijks onder de douche. Onbegonnen werk als je de transpiratiedruppels weer voelt opkomen. Mijn vriendinnen hebben wel iets met Spanje. Blijkbaar ben ik een uitzondering op de regel en heb ik moeite met de hitte.

Heb ik hiernaar verlangd toen buiten koud en guur was en er volop sneeuw lag? Wat koesterde ik toen de warmte. Ongetwijfeld zal ik hier wel weer een keer komen, maar dan in oktober. Ik wil namelijk nog enkele historische bouwwerken bezoeken. Het is gekkenwerk om in deze tijd in een lange rij voor een gebouw te wachten. Als ik mijn boodschappen heb gedaan ga ik weer naar mijn appartement. Gelukkig is het daar een stuk koeler. Een mens is blijkbaar niet snel tevreden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s