Agnes

Agnes

 

Ik lig languit op de bank, Mijn gedachten dwalen af naar mijn oude schoolvriendin Agnes. In de klas viel ze al op. Ze had een eigen kledingstijl. Anders dan ons. Als de stijl van mode lang was, dan droeg zij korte kleding. Ook maakte ze zichzelf anders op dan ons klasgenoten. Ze had aantrekkingskracht op jongens met haar blonde haren en blauwe ogen. Toch wilde ze niet direct iets van hun weten. Ze was nogal kieskeurig wat jongens betreft.

Net als ik hield ze van dansen. Altijd was er wel iemand die met ons wilde dansen. Wij vonden dat leuk, maar hadden geen interesse voor verkering. Sneller dan ik had gedacht ging ze onverwachts van school af en ging werken bij een internationaal bedrijf. Ze was een ondernemend en doortastend type. Na mijn schooltijd ging ik ook op kantoor werken. Wij bleven vriendinnen. Toch bleef ze de gewoonte houden om mijn uiterlijk te veranderen. Ze vond mijn eyeliner simpel en veranderde mijn manier van make-up gebruiken. Ondanks ik eigentijdse kleding droeg gaf ze mij nog wat andere kledingadviezen. In het begin vond ik het leuk, maar later ontstonden tussen ons irritaties.

‘Blijf toch jezelf? mopperde mijn moeder. Ze verandert jou steeds. Wil je dat eigenlijk wel?

‘Sommige dingen vind ik wel leuk, maar andere dingen weer niet. Ik wil er niet zo opzichtig bijlopen’ gaf ik als antwoord.

‘Let maar op dat Agnes vroeg of laat een rijke kerel trouwt, ze neemt niet met minder genoegen’ zei moeder weer. Het is een eigenzinnig type.’

Jaren later kreeg mijn moeder gelijk.

Vanaf het moment dat ze in Den Haag een welgestelde Amerikaan had ontmoet, verwaterde onze contacten. Ze bevond zich in hele andere kringen, waar ik alleen maar van kon dromen. Uiteindelijk gingen ze wonen in een luxeappartement in het Kurhaus in Scheveningen kwam mij ter oren. Op een dag kwam ik haar weer eens tegen. Ik kende haar niet meer terug. Ze had zich een elitaire houding aangemeten. Uiterlijk en door haar manier van praten was ze Agnes niet meer. Omdat ze in andere kringen kwam, had ze geen tijd meer voor mij en anderen.

 

Op een dag vertrok ze voorgoed naar Amerika met haar rijke echtgenoot zonder afscheid te nemen van mij Later vernam ik dat ze gescheiden was van haar Amerikaan en een nog rijkere man had gehuwd. Toch blijft Agnes voor mij een bijzondere vrouw.het Kurhaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s