Hitte irritaties

media_xl_1657366

 

Vakanties staan weer voor de deur. Heeft vakantie eigenlijk wel zin vragen sommige mensen zich af. Ruim voor de vakantie is er vaak al stress. Vakantie boeken, andere zaken regelen, spullen vergaren, koffers inpakken, een laatste controle bij de autodealer.

Zelfs al zou men met het vliegtuig gaan moet men ruim van tevoren aanwezig zijn. Niet vergeten om je paparassen etc. mee te nemen.

Als men op een warme dag vertrekt lopen de gemoederen soms hoog op. Zolang je in je eigen land bent valt alles nog wel te behappen. Oh wee, als men de landsgrenzen over gaat. Uren in zo’n auto zitten valt niet mee.

De eerste tijd na het vertrek is er nog een jubelstemming. ‘Hoera! Wij hebben vakantie.’ Er is nog volop drinken, speelgoed voor de kinderen en leesvoer aan boord, terwijl vaak de mannen zich bezighouden met de aandacht op de weg.

Sommige mazzelaars hebben airco in de auto. Heb je dat niet dan heb je pech. De temperatuur kan behoorlijk oplopen. Het drinken is inmiddels op, er wordt niet meer gespeeld. Kinderen gaan klieren en jengelen in de auto. hartritmes lopen op en ergernissen zijn over en weer aan de orde.

In een nog onbekende streek in het buiteland ergens je auto parkeren lukt nog niet direct. Eindelijk vindt men dan een wegrestaurant. Er staat een lange   rij langs het buffet.

De magen zijn weer gevuld en de dorst gelest. Op weg dan maar weer. Afhankelijk van waar men naar toe gaat, komt men eindelijk aan. Een kop koffie is een must of een hartversterker en voor de kinderen limonade of ijs.

Het ritueel begint weer van voor af aan. Koffers uitpakken, de accommodatie installeren mits je je eigen accommodatie bij je hebt. Het blijft maar warm en de temperatuur loopt op. De kinderen gaan hun eigen gang. Pa wil eindelijk eens aandacht na die helse trip.

Eigenlijk verandert er niet veel. Men verplaatst het huishouden met al z’n perikelen mee naar een andere plek die mooier oogt dan thuis.

En dan is er eindelijk een paar dagen rust. De vertrekdatum komt weer in zicht.

‘Is alles ingepakt, hebben wij niets vergeten?’ wordt er dan weer geroepen. Als iedereen weer is gesetteld gaat men weer huiswaarts. De stress is weer in zicht.

Onverwachts begint het te stortregenen.

‘Ook dat nog!’ denkt men misschien. ‘Lang leven de vakantie!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s