Woensdag 6 juli 2016

Woensdag 6 juli 2016

 

Bij de visboer eten mijn dochter en ik haring en kibbeling.

‘Ik moet nog even naar het Kruidvat?’ zegt ze tegen mij.

‘Hopelijk duurt het niet al te lang? antwoord ik.

Waar ik bang voor was gebeurd. Haar stoel blijft onbezet. Een keurige oudeheer zoekt een plek zie ik aan zijn lichaamstaal.

‘U kunt hier zitten er zijn nog twee stoelen vrij? waarop de man antwoordt: ‘Dank u mevrouw, ik heb al te lang gezeten in de bajes, ik wil liever staan.’

Op de manier waarop hij dit zegt moet ik erg hard lachen. Ik zie dat hij dit niet meent. De humor ligt op straat denk ik meteen.

Mijn dochter komt terug van het winkelen en zegt vrijwel direct: ‘Wat ik nou toch heb meegemaakt! Ik heb een winkeldief betrapt. Een man van middelbare leeftijd stond een pad voor mij en gedroeg zich vreemd. Met tussenpozen keek hij mij maar aan en keek ook schichtig om zich heen. Ik passeerde het pad waarin hij stond en zag in een oogwenk dat hij spullen in een boodschappentasje deed. Zonder op te vallen liep ik even later naar een van de verkoopsters toe en vertelde dat er een man spullen ontvreemde. Ik liep weer terug naar hetzelfde pad waar ik had gestaan. De verkoopster volgde mij. Net op het moment dat ze de man wilde aanspreken rende hij vliegensvlug met het tasje naar de uitgang, gooide het neer en rende de winkel uit.

Intussen dat ik naar de kassa toeliep om mijn spullen af te rekenen, ontfermde dezelfde verkoopster zich over de boodschappentas en zei tegen haar collega dat er een aantal bussen babyvoeding inzaten. Ik kon alles horen wat ze zeiden. Even later kwam er een meisje binnen en vroeg aan een van de verkoopsters of ze misschien een boodschappentas hadden gevonden? Ik wist meteen dat zij bij de dader hoorde. De tas kreeg ze mee, maar de inhoud niet. Ze vertrok.

De verkoopster bedankte mij voor mijn hulp, waarop ik vroeg: ‘Waarom heb je het meisje niet aangehouden?’

‘Als personeel mogen wij alleen iemand aanhouden die wij op heterdaad betrappen bij het stelen. Dit geldt niet voor het meisje.’

Als ze haar hadden ondervraagd over de tas, had de politie via haar de dader kunnen opsporen, bedacht ik opeens.  

‘Al met al is je kibbeling koud geworden meisje9478_Jute%20tas%20bedrukken?’

‘Jammer! zei ze schouderophalend en wij vertrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s