Examenvrees

wiskunde-300x225

 

De examens zijn weer achter de rug. Het lange wachten is nu in zicht. Een tijd van gierende zenuwen. Al jaren een ergernis voor studenten, maar ook voor degenen die al afgestudeerd zijn. De ene student walst soepel door een examen heen, terwijl de ander tandenknarsend zich door het examen worstelt.

Door de jaren heen heb ik mij weleens afgevraagd waarom docenten niet per studiejaar bekijken hoe de prestaties van de studenten zijn, om aan het einde van de rit een gemiddeld eindcijfer te geven, dat aangeeft of iemand geslaagd is of niet. Helaas heeft de docent het hier niet voor het zeggen, maar het Ministerie van OC&W.

Examenvrees is een groot dilemma voor de meeste onder ons. Naast degene die examen doet, leven ook familieleden, kennissen en vrienden mee. Zal hij of zij het examen wel halen. Het eeuwige wachten op het telefoontje of je wél of niet bent geslaagd. Tenenkrommend zelfs. Stel dat je faalt. Hoe moet je je verantwoorden voor je vrienden en je familie.

Net als je zit te wachten op het belangrijke telefoontje, belt er een kennis met de mededeling of je misschien al iets hebt gehoord? Je bloeddruk slaat bijna op tilt.

Hang toch op, mafkees? denk je dan.

Nee, voor wat mij betreft mogen ze alle examens voor studenten afschaffen. Van de zenuwen krijgt menigeen namelijk spontaan acné en dat is het laatste dat je wilt hebben tijdens je pubertijd.

2 gedachtes over “Examenvrees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s