Gevaarlijk

samsung-galaxy-s5-mini-black-4g-24479946

Zondagochtend zitten wij gezamenlijk aan het ontbijt. Zoals altijd legt mijn dochter haar smartphone naast haar ontbijtbord. Zij krijgt een Sms en stuurt de persoon in kwestie een berichtje terug. Ik zie dat mijn man zich er aan stoort.
‘Altijd heb je dat onding bij je of in je handen’ zegt hij.
Hij heeft gelijk weet ik. Waar je vandaag de dag ook komt lijkt het wel of het apparaat vastgebakken zit aan iemand zijn hand. Blijkbaar ben ik een uitzondering op de regel.
In het begin dat de zogenaamde mobiel op de markt kwam, kocht ik er een uit pure noodzaak. De reden was dat mijn vader ernstig ziek was. Ik wilde telefonisch de vinger aan de pols houden. Nadat mijn ouders waren overleden bleef mijn mobiel in mijn tas zitten en werd deze amper nog gebruikt. Sterker nog, soms vergeet ik het apparaat eruit te halen om hem op te laden.
‘Vanmorgen had ik wat vreemds aan de hand’ onderbreekt mijn dochter mijn gedachte. Mijn Smartphone, die nog aanstond, is onder mijn hoofdkussen terecht gekomen. Bij het uit bed stappen rook ik een verschroeide lucht. Ik schoof mijn kussen opzij en zag mijn Smartphone liggen waar die geur van af kwam.
‘Weet je wel dat je geluk hebt gehad. De Smartphone had oververhit kunnen raken met alle gevolgen van dien. In het ergste geval had er brand uit kunnen breken’ zei ik.
‘Weet je dat ik er mesjogge van word van die telefoon’ zei mijn man weer.
‘Doe hem voortaan uit en leg de Smartphone op je nachtkastje. Een ongeluk kan gevaarlijk zijn sloot ik het gesprek af. Ze knikte.

 

2 gedachtes over “Gevaarlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s