Hun laatste geld en goederen

Nacht-van-de-Vluchteling.png

 

De deelstaten Beieren en Baden-Württemberg komen niet op voor de gevluchte Syrische misdeelden. Gevlucht uit eigen land wordt hun laatste hoop op een beter leven alsnog verbrijzeld. Nadat men wordt gescreend in een opvangcentrum, worden nu ook kostbaarheden, zoals sieraden en geld hun afhandig gemaakt. Er wordt gemeten met twee maten. De een heeft alles, de ander niets. Van een kale kip kun je niet plukken als je geen cent te makken hebt.

In deze deelstaten moeten de vluchtelingen die meer dan 750 euro aan bezittingen hebben, alles daarboven afstaan. Alvorens men om hulp vraagt, zou men zijn of haar bezittingen beter kunnen aanspreken, benadrukt een lid van de SPD van de Duitse bondregering.

De Zwitsers daarentegen maken het wel erg bont. Als je als vluchteling in dit land wilt komen, moet men boven de 1000 Zwitserse frank inleveren. En als er asiel wordt verleend, komt er nog eens een forse naheffing bij. De Zwitserse schatkist werd in 2015 gevuld met een krappe 200.000 euro.

Kortom, een nieuw bestaan wordt voor sommige mensen onmogelijk gemaakt. Toch blijven er doorgaans hardnekkige vooroordelen bestaan door mensen over dit dilemma, die steeds weer de kop op steken.

3 gedachtes over “Hun laatste geld en goederen

  1. Gemma het is hartverscheurend dit probleem. Een probleem van alle tijden, maar in deze tijd wil niemand zich verantwoordelijk voelen. Des te meer men bezit des te minder men wil delen. We kunnen een voorbeeld nemen aan volkeren die niets bezitten maar toch alles hebben nl. een hart voor hun medemens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s