Verjaardagcadeau

Over een paar maanden wordt mijn man 65 jaar. Voor zijn verjaardag kan ik hem nooit eens een plezier doen met een cadeau. Hij weet nooit iets te bedenken.

‘Geen idee, wat ik voor mijn verjaardag wil hebben’ antwoord hij steevast als zijn verjaardag in aantocht is. Dat is altijd zo geweest.

In die 27 jaar dat ik hem nu ken heb ik aardig wat ideeën aangedragen, van parfums, muziek- tot boekenbonnen. Manlief heeft meestal geen interesse. Geld geven vind ikzelf niet leuk. Ooit kocht ik, uit pure noodzaak, een reiswekker voor hem, omdat zijn oude reiswekker was blijven staan op een nachtkastje van een hotelkamer. Hij had er van gebaald dat hij het kleinood had vergeten om mee naar huis te nemen.

Het jaar daarop kocht ik een nieuw exemplaar. Het wekkertje ging mee tijdens een andere vakantie. Hij was blij met het kleinood, tot het moment dat de wekker de volgende ochtend afliep met het geluid van de Big Ben-klok van Londen. Direct stapte hij uit het bed. Met geweld pakte hij het ‘kreng’, zoals hij de wekker toen noemde op, opende het raam van de eerste etage en zwiepte de wekker het raam uit. Uit protest hoorde wij de wekker tussen het groen blijven ratelen. Daar ging mijn verjaardaggeld.
Nee, een cadeau geven aan hem blijft lastig.

Rond de Kerstdagen van het afgelopen jaar, wilde ik samen met onze dochter wat hebbedingetjes voor ons allen voor onder de kerstboom kopen, waarop ik met de moed in mijn schoenen aan mijn man vroeg: ‘Of ik nog iets voor hem kon meebrengen? waarop hij doodleuk antwoordde: ‘Neem voor mij maar een speculaaspop mee. Ik zag er laatst nog een paar liggen in de supermarkt.’

Op dat moment stond ik even met een mond vol tanden.

2 gedachtes over “Verjaardagcadeau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s