Luxe appartementen in voormalige Duitse bunkers.

 

 

Sinds enige tijd is er veel vraag naar schuilkelders die in diverse Duitse steden staan. Ze worden verbouwd tot luxe appartementen en penthouses, aldus een Duitse krant ‘Die Welt.’

Een Duitse architect woont samen met zijn echtgenote in een bomvrij appartement in de Claussen Road in Bremen-Schwachhausen.

Het penthouse heeft drie verdiepingen met muren van metersdikke beton. Er zijn alleen geen binnenmuren, waardoor het een open ruimte heeft. Meer dan 700 zogenaamde Hochbunkers zijn er nog in Duitsland. Het zijn niet alleen kunstenaars en architecten die deze verbouwde bunkers kopen, ook bij ingenieurs en advocaten zij ze erg in trek. Binnen 5 maanden zijn deze appartementen verkocht.

Helaas is het niet mogelijk om in deze bunkers betaalbare woningen te creëren, zegt Torsten Lietz van Hamburg projectontwikkelaar Haminvest. De systemen zijn te duur. De kosten van omzetting te hoog. De welgestelden hebben het voor het uitkiezen.

Maar zeg nu zelf: ‘Wat is er mis met het wonen in woonboten, molens, watertorens, boomhutten of toch maar blijven wonen in je eigen vertrouwde woning.

 

 

Gemma van Etten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s