De rokkenjager

(Ondanks de titel een andere betekenis heeft, heb ik er een eigen interpretatie aan gegeven)

 

Ted was sinds een jaar uit de kast gekomen. Van jongs af aan wist hij dat hij werd aangetrokken om als vrouw door het leven te gaan. Tijdens kinderfeestjes, kwam hij verkleedt binnen. Opgedoft en op hoge hakken. De kleding had hij van zijn moeder geleend. Ze zag er geen kwaad in dat haar zoon dit deed. Hij was nog een kind.

‘Ted wordt later een toneelspeler!’ had zijn opa binnen de familie rond bazuint.

Zelf wist hij niet beter. Op school werd hij vaak gepest en zat hij huilend bij zijn ouders aan de woonkamertafel. Hij had een gevoelige aard. De jongens op school hadden dat al snel in de gaten. Ted is geen jongen, maar een watje. Toch kon hij niet om zijn gevoelens heen. Rond zijn pubertijd merkte zijn ouders, familie en vrienden dat Ted meer vrouwelijke trekken kreeg. Ondanks zijn ouders begrip hadden voor zijn keuze om voortaan als vrouw door het leven te gaan, waren ze ook verdrietig. Vooral de pesterijen en commentaren van derden deden hun veel verdriet. Hun zoon werd soms uitgejouwd. Een enkeling had begrip voor zijn metamorfose. Met behulp van een arts kreeg hij injecties toegediend, onderging hij operaties en slikte medicijnen. Fysiek en mentaal had Ted het zwaar. Soms  werd hij heen en weer geslingerd met zijn gevoelens. Toch bleef het lopen in vrouwenkleding hem fascineren. Vooral het dragen van rokken was zijn favoriet. Pantalons vond hij maar niets. Zijn zwarte haar liet hij halflang groeien. Het geluk was dat hij amper borsthaar had. Zijn benen liet hij harsen.

Het lopen op naaldhakken viel echter niet mee. Hij was verzot op winkelen, vooral kleding- en schoenenzaken waren gewild. Inmiddels had hij een kledingkast vol met diverse rokken. Lange modellen, korte, tijgerprintjes, leer, kant en diverse primaire kleuren. Hij voelde zich nu bijna compleet, op één ding na, zijn stem. Daar moest nog aan worden gewerkt. Ted was nu voorgoed uit zijn leven verdwenen. Als Trudy ging hij voortaan door het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s