De glazenwasser

Op een ochtend werd ik vroeg wakker. Er werd aan de overkant een ladder tegen de gevel geplaatst. De kale veertiger klom zo snel als een aap de ladder op van het eerste hoekhuis. Met drie kwinkslagen maakte hij het bovenste raam van de eerste etage schoon en droogde het daarna met een zeem. Ook maakte hij met dezelfde zeem de sponningen schoon. Een vochtige spons was blijkbaar op de bon. Bij het onderste raam deed hij hetzelfde ritueel.

Dat is snel verdiend, dacht ik nog.

Ik maakte nu aanstalten om mij te gaan douchen en stapte wat later in mijn kleding. Beneden aan het ontbijt volgde ik de man op de voet. Hij was nu bezig bij het vierde huis. Nog drie te gaan, mompelde ik.

Al jaren zeemt mijn echtgenoot onze bovenramen. Een keukentrap en zogenaamde opstapjes zijn aan mij niet meer besteed. Na een misstap van de een na laatste tree, kukelde ik van de trap af en lag ik bovenop mijn net uitgekomen  tulpen in mijn voortuin. Al hinkelend op één been ging ik naar binnen. De arts constateerde een verstuikte enkel. Vanaf dat moment mocht ik geen raam meer zemen.

De deurbel ging. Vanuit mijn positie aan de eetkamertafel kon ik niet direct zien wie er voor de deur stond. Bij het openen van de voordeur zag ik de glazenwasser staan met een zwarte emmer in zijn hand.

‘Hebt u misschien wat water voor mij? Alle buren aan de overkant zijn blijkbaar niet thuis.’

‘Als u even wilt wachten? antwoordde ik.

Ik goot het restant van het vuile water weg en vulde de emmer met schoon water en liep terug. De glazenwasser had een ondoorgrondelijk gelaat zag ik. Zelfs al zij bij iemand naar binnen kijken.

‘Dat is dan 0.0028 euro per 2 liter zei ik gekscherend tegen hem en gaf hem zijn emmer terug.

Zonder te glimlachen en mij te bedanken, droop de man af. Blijkbaar zag hij de humor er niet van in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s