Terug naar de Middeleeuwen

Op de ochtend van 5 januari 2016 volgde ik, zoals elke ochtend, het Journaal op de televisie. Er werd door een verslaggeefster gesproken over het onzedelijk lastig vallen van vrouwen door een grote groep mannen op straat in Köln in Duitsland. Ook was er een vrouw ter plekke aangerand. Dit alles gebeurde aan het einde van het oude jaar in 2015. Deze mannen betasten willekeurige vrouwelijke passanten. Men weet nog niet of het autochtone- of allochtone mannen waren. De waarheid ligt nog in het midden. Helaas zijn deze miskleunen nog niet gevonden.

De laatste jaren vraag ik mij weleens af met wat voor soorten mensen wij op de aardbol leven. Excessen, terreur, moordpartijen, oorlogen, noem het alfabet maar op, hebben door de eeuwen heen plaatsgevonden. In deze eeuw is het al niet veel beter. Het gevaar ligt op de loer. Zaken die men niet ziet aankomen. Griezelig is het. Is er wel een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen?

Het woord ‘Respect’ ligt al enige tijd verkoold tussen het kachelhout. Woorden zoals: ‘Wij laten ons niet kisten, ‘leven en laten leven, respect voor mens en dier, zijn en waren beroemde kreten.

Vandaag op 6 januari ’16 protesteren vrouwen in Duitsland tegen deze vorm van agressie. Veilig op straat lopen kan blijkbaar niet meer in deze tijd. Het is tegenwoordig geen ‘Ver van mijn bed show’ meer. Overal kunnen deze vrouwonvriendelijke mannen toeslaan.

De beruchte kuisheidsgordel uit de Middeleeuwen mogen ze, als het aan mij ligt,  per direct invoeren en handtastelijke mannen en verkrachters voorgoed laten opsluiten.’

Voorlopig moeten wij het doen met de paraplu, een klein busje haarspray in onze jaszak, een toupeerkam met metalen punt en vergeet de handtas niet om er flink mee te meppen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s